31/10/2023

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha fet una valoració “molt positiva” del projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 2024 presentat ahir. “Es tracta d'uns comptes realistes, en les quals no es fan promeses que no es vagen a complir, al contrari del que ha vingut passant en els últims huit anys”, ha assegurat. “Responen a les principals peticions de Castelló i baixen els impostos, que és la nostra màxima i ja hem aplicat també a la ciutat”, ha explicat la primera edil.

“El Govern de Carlos Mazón i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, són sensibles amb les necessitats de la capital i això queda reflectit en el document”, ha remarcat. I s'ha mostrat especialment satisfeta per la incorporació del nou Hospital General de Castelló, la reactivació de la Ronda Oest, l'arribada del TRAM a les platges i l'aposta per l'educació.

Respecte al primer d'ells, Carrasco ha destacat que “el President es va comprometre a construir el nou Hospital General i aquesta promesa s'ha plasmat en les previsions econòmiques de la GVA, amb dos milions d'euros”. “Lluny de les maquetes i les presentacions a 15 setmanes de les eleccions, el nou executiu autonòmic ja està en marxa per a fer els primers passos del que, esperem en un curt termini de temps, serà un centre referent, que és el que es mereixen els castellonencs”, ha assenyalat. “Però l'aposta per la salut pública no es queda ací i s'inclouen 4,2 milions d'euros per a l'esperada reforma del Servei d'Urgències del mateix centre sanitari”, ha indicat.

En el capítol d'Infraestructures, “s'ha materialitzat la voluntat de la consellera Pradas de tindre en compte les principals demandes de la ciutat”. En concret, “es desbloqueja el projecte de la Ronda Oest amb 75.000 euros per als primers tràmits als quals, en el 2025, se sumaran 12 milions d'euros, la mateixa quantitat en el 2026 i 4,5 milions d'euros en el 2027. Sumant les quatre anualitats, el muntant total ascendeix a 28,575 milions d'euros”.

“L'aposta per la mobilitat sostenible s'evidencia, a més, amb la inclusió de l'ampliació de la línia 1 del TRAM, amb 90.000 euros per al pròxim exercici, als quals se sumaran 110.000 en el 2025”. “I també té cabuda la L2, amb la reserva de 125.000 euros per a l'estudi informatiu del bulevard de la Plana i el projecte de construcció de la primera fase, als quals s'afegiran 200.000 en el 2025”, ha valorat. “Una voluntat que també reflecteixen els 200.000 euros per a l'itinerari ciclopedestre Camí Caminàs”, ha ressaltat. I ha agraït els 50.000 euros per a l'estudi de Planejament d'Extensió del Parc Litoral.