14/05/2024

14 de maig de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha visitat aquest matí en la jornada de formació sobre diabetis i detecció de casos d'hipoglucèmia, dirigida a personal de l'àrea d'Emergències de l'Ajuntament de Castelló i en la qual col·labora l'Associació de Diabètics de Castelló (Adicas), entitat d'àmbit provincial.

Un activitat, impartida per la infermera especialista en diabetis i presidenta de Adicas, María Teresa Marí, i en la qual han participat prop de 50 persones, tant agents de la Policia Local, bombers de Castelló, AMUs, voluntaris de Protecció Civil i a com a membres del Consorci Provincial de Bombers i agents de la Policia Local d'altres localitats de la província.

La jornada s'ha desenvolupat en les instal·lacions de l'Escola de Seguretat Pública de l'Ajuntament de Castelló (ESPAC). Al costat de l'alcaldessa ha estat també present el regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá; el Comissari Cap de la Policia Local de Castelló, Francisco Catalán; el coordinador de l'Àrea Municipal Sanitària, Adrián Nicolau i Adelina Corbacho, directora mèdica d'Atenció Primària del Departament de Salut de Castelló.

Per a Carrasco “la formació contínua dels nostres funcionaris garanteix prestar sempre el millor servei a la ciutadania. Ells són les nostres mans, els nostres ulls i oïdes al carrer. I amb iniciatives com aquestes, estem compartint una informació que pot salvar vides i millorar la qualitat de vida de les persones diabètiques”.

Per a la primera edil “conéixer bé com afecta la diabetis al nostre cos és bàsic per a saber actuar amb rapidesa i poder establir un diagnòstic precoç. Amb jornades com aquesta, i la labor de divulgació que ofereix Adicas, complint el compromís amb l'associació, estem contribuint al fet que la informació es transforme en un major benestar per als nostres veïns i veïnes que pateixen aquesta malaltia que afecta tanta gent hui dia”.

La responsable d'aquesta formació, María Teresa Marí ha agraït la predisposició per part de l'àrea de Seguretat de l'Ajuntament a l'hora de dur a terme aquesta formació. recordat que “moltes vegades els casos d'hipoglucèmia (el que es coneix comunament com una baixada de sucre) presenten una simptomatologia similar als d'una embriaguesa o intoxicació etílica i poden arribar a confondre's”.

L'alcaldessa s'ha dirigit als participants agraint-los l'interés que ha despertat aquesta formació i també per a recordar-los que “aquesta informació que us oferim hui és bàsica perquè pugueu continuar fent el que millor sabeu fer, que és salvar vides”.

Per part seua, i insistint en el missatge de l'alcaldessa, el regidor de Seguretat, Antonio Ortolá, ha comentat que “la formació del personal de l'àrea de Seguretat i Emergències és una qüestió fonamental en el nostre objectiu d'aconseguir una ciutat més segura. Aquestes jornades permetran als nostres agents identificar casos d'hipoglucèmia i brindar l'ajuda urgent necessària per a evitar complicacions greus. Agraïm a Adicas el seu compromís i col·laboració en aquesta important labor”.

A més, el regidor de Seguretat i Emergències ha explicat que “volem que els nostres agents estiguen en contínua formació en tota mena de qüestions que puguen resultar útils per a exercir el seu treball dia a dia, i continuarem duent a terme iniciatives com aquesta que ajuden a professionalitzar encara més la labor que es duu a terme des de l'àrea de seguretat.”

Segons les dades que maneja Adicas, a la província de Castelló es comptabilitzen fins a 47.000 pacients diabètics, havent-hi també un percentatge important, entorn al 15%, de casos sense diagnosticar.

Carrasco ha insistit que “des del govern de la ciutat continuarem donant suport a iniciatives de formació que beneficien als nostres veïns i que servisquen perquè prestem sempre el millor servei possible”.

​​​​​​​


 

​​​​​​​