19/10/2023

El govern municipal redobla esforços en la seua aposta per aconseguir un Castelló més net, donant resposta a una de les principals demandes veïnals. Prova d'això és el Pla de xoc estratègic per a intensificar la neteja de tota la ciutat posat en marxa des del mes de juny. Una de les quatre àrees d'este pla està destinada a la neteja de pintades en tota mena de superfícies de la qual s'encarrega una brigada amb prop de 30 operaris des del passat 1 de setembre.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha destacat que “ens vam comprometre a millorar la imatge de la ciutat en matèria de neteja i en això estem treballant, per això hem ampliat de sis mesos a un any els contractes dels treballadors del programa d'ocupació municipal, del qual salen estes brigades antipintades que estan a ple funcionament des d'el mes passat”.

En este sentit, la primera edil ha recordat que “s'han intensificat les labors de neteja en tots els districtes de la ciutat complint amb el nostre compromís de transformar la imatge de la ciutat, tal com ens demanen els veïns”, al mateix temps que ha demanat “conscienciació ciutadana per a ajudar-nos en este objectiu”.

La brigada antipintades compta amb prop de 30 operaris que formen part del Pla Propi d'Ocupació Temporal, finançat al 100% pel consistori. Estos efectius s'encarreguen diàriament de retirar pintades i cartells en llocs no autoritzats. “En definitiva de millorar la imatge de la ciutat, especialment la d'aquells immobles en els quals en estar desocupats, es genera una major quantitat de pintades i grafitis que degraden la imatge de la ciutat, just el que no volem”, apunta Carrasco.

En una primera fase amb l'ús de rasquetes s'ha procedit a la retirada d'adhesius o cartells per a posteriorment, i amb l'ús dels dissolvents necessaris, eliminar les pintades en elements de pedra o metàl·lics. A més, se'ls ha dotat de les eines necessàries per al repintat d'aquelles façanes que, per la seua tipologia no poden ser netejades amb altres mitjans.

Estos nous equips estan contractats fins a setembre de 2024 i està previst que actuen en tots els districtes de la ciutat. No obstant això, atés que la major part de la problemàtica s'ha detectat en el centre de la ciutat, el seu treball fins a la data s'està focalitzant en esta zona.

Així, s'ha procedit a la neteja de les façanes situades als carrers Escultor Viciano, Caçadors, Major, Navarra, Filòsof Balmes, Temprado, Luis Vives, Plaza Hernán Cortés, Governador, Papa Lluna, Maestro Chapí, Ruíz Vila, o Plaza del Real, entre altres.

En els últims dies han ampliat el seu radi d'actuació als districtes sud i est, retirant adhesius i cartells de fanals, fornícules i un altre mobiliari urbà. En les pròximes setmanes es procedirà a l'eliminació de les pintades existents en estes zones.

​​​​​​​