14/04/2025

Castelló continua afermant la seua aposta pel turisme gastronòmic i serà enguany seu de la semifinal autonòmica del prestigiós Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, en la seua 64a edició. L'esdeveniment se celebrarà el pròxim 14 de juliol, convertint a la capital de la Plana en epicentre del plat més emblemàtic de la cuina valenciana.

 

La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha assenyalat que “és una grandíssima notícia per a Castelló haver aconseguit ser seu d'este certamen internacional, considerat el més antic i prestigiós d'Espanya en matèria de paella”. En este sentit, ha indicat que “suposa un impuls important per a continuar posicionant a la nostra ciutat com a destí gastronòmic de primer nivell a través d'iniciatives de rellevància internacional”.

Enguany, com a gran novetat, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca comptarà amb participants procedents dels cinc continents, la qual cosa convertix a esta edició en la més internacional de la seua història. L'edil de Turisme ha assenyalat que “Castelló serà una parada clau en eixe recorregut mundial que situa a la paella, i amb ella a la cultura gastronòmica valenciana, en el centre del mapa culinari global”.

 

La semifinal que se celebrarà en la capital de la Plana, en la plaça Espanya, estarà dirigida exclusivament a professionals de l'hostaleria de l'àmbit de la Comunitat Valenciana —específicament, de les províncies d'Alacant, Castelló i València—, excepte els cuiners del municipi de Sueca, que participen convidats directament pel seu Ajuntament.

 

Cal destacar que podran participar propietaris, gerents o cuiners professionals majors d'edat, sempre que actuen en representació d'una empresa d'hostaleria, estiguen donats d'alta en la mateixa en el moment de la inscripció i fins a la data de la final (14 de setembre de 2025).

 

Durant la semifinal, els participants hauran d'elaborar una paella de 15 racions segons l'autèntica recepta tradicional avalada per la Comissió Organitzadora del certamen. L'objectiu d'esta fase classificatòria és seleccionar als 12 millors cuiners que representaran a la Comunitat Valenciana en la gran final de Sueca. Al seu torn, el certamen pretén implantar criteris de màxima qualitat en la restauració i contribuir a la divulgació i reconeixement internacional de la veritable Paella Valenciana. Tota la informació per a inscriure's es pot trobar en el següent enllaç: https://concursodepaella.com/es/cas/

​​​​​​​