15/05/2024

El Palau de la Festa celebrarà dos concerts gratuïts per a la història cultural de Castelló, amb el recital de la Texas A&M University Wind Symphony (18 de maig) i a la Califòrnia Youth Symphony (27 de juny). L’entrada és lliure i gratuïta fins completar aforament.

Es tracta de dos formacions que han inclòs a la capital de la Plana en la seua gira internacional i que recalaran per primera vegada a la nostra ciutat. La regidora de Cultura, María España, ha destacat que “és la primera vegada que aconseguim un intercanvi cultural d'este nivell, després de molts mesos de treball i esforç. No es tracta d'un concert puntual, sinó d'un programa de concerts molt ambiciós que portarà a les millors orquestres simfòniques nord-americanes fins a la nostra ciutat. Sense descartar un altre tipus de col·laboracions amb aquestes universitats o programes educatius”.

La Texas A&M University és una de les universitats més importants d'Amèrica del Nord, amb més de 75.000 alumnes matriculats a l'any, la qual cosa convertix el seu campus en el més gran dels Estats Units. En el seu programa formatiu participen cada semestre més de 1000 alumnes, incloent-hi actuacions esdeveniments esportius en estadis amb capacitat per a més de 100.000 persones. The Wind Symphony ha realitzat cinc gires per Europa des de 1999, amb concerts a Anglaterra, Irlanda, Alemanya, Àustria, Itàlia i la República Txeca. A més, la formació que arribarà a Castelló va fer el seu debut en el Carnegie Hall lde Nova York al febrer de 2008.

Per la seua part la Califòrnia Youth Symphony, formada per 110 músics, compta amb un important prestigi internacional a l'ésser la primera orquestra juvenil estatunidenca a realitzar una gira per l'estranger, en 1963. Des de llavors, l'orquestra ha realitzat gires per Mèxic, Austràlia, l'Uruguai, l'Argentina i diversos països d'Europa i Àsia. En 1994, l'orquestra va obtindre el primer lloc en el Concurs del Festival Internacional de Música de Viena.

​​​​​​​