20/10/2023

Els regidors de Modernització, Paco Cabañero, i de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible, Cristian Ramírez, han assistit en representació l'Ajuntament de Castelló a l'III Congrés de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, organitzat per la RECI Smart Cities juntament amb el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a l'Auditori Municipal Joaquín Rodrigo, en el municipi de Les Fregues. Ha comptat amb quasi 700 participants entre tècnics, alcaldes i regidors.

La capital de la Plana forma part de les 150 ciutats que integren esta xarxa (RECI) que fomenta l'intercanvi d'idees i projectes encaminats a la millora de la ciutadania des del punt de vista tecnològic, innovador i sostenible.

Des de totes dues regidories coincideixen que “innovació i sostenibilitat han d'anar de la mà en el nostre objectiu de fer un Castelló més modern, més competitiu, més sostenible i més verd, amb la finalitat última de millorar la qualitat de vida dels castellonencs”.

La RECI treballa per a generar instruments i accions que permeten explorar el potencial d'esta diversitat, estimulant la creativitat i la innovació, reforçant la convivència i reivindicant els principis democràtics per a generar prosperitat econòmica, cohesió social i una millor qualitat de vida.

Castelló aposta per la sostenibilitat i mostra d'això són els 500 metres més de carril bici, acabats de crear, en la ronda de circumval·lació Este. Estos se sumen als més de 85 quilòmetres de sendes que ara mateix existeixen en la capital de la Plana.

És compromís del govern municipal activar la renovació del contracte de Bicicas perquè siga més modern, més eficient i, sobretot, més còmode per als usuaris. També s'està apostant per un transport públic amb vehicles més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Altres actuacions que s'estan duent a terme són l'ampliació de la xarxa de pals de recàrrega elèctrics en zones públiques; l'aposta per les energies netes en les instal·lacions municipals i un dels projectes amb més pes serà el de la reorientació de la nova Zona de Baixes Emissions, tal com marca la legislació, per a fer de Castelló una ciutat més verda, més sostenible, amb més arbres i més zones i àrees de descans.