29/12/2022

Reforma Mercado de Abastos

L'alcaldessa destaca que l'Ajuntament atendrà una demanda dels i les venedores amb una inversió cofinançada per Europa

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui el projecte de les obres de regeneració física, econòmica i social del Mercat d’Abstos i espais annexos de Castelló, amb un pressupost total de 2.270.966 euros. Aquesta intervenció forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (Edusi) i serà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. La Junta de Govern també ha aprovat l'expedient de contractació de les obres, que eixiran a licitació en pròximes dates amb un termini d'execució de sis mesos.

“Des de l'Ajuntament de Castelló donarem resposta a una de les demandes dels venedors i venedores del Mercat d’Abastos. Ho farem de la mà d'Europa, a través d'un nou projecte Edusi cofinançat amb fons europeus”, ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Amb l'aprovació del projecte en la Junta de Govern Local, avancem en la reforma del mercat que permetrà millorar la seua funcionalitat, l'accessibilitat, les condicions de salubritat i els sistemes de protecció contra incendis”, ha detallat Marco. Amb aquesta inversió, a més, es millorarà l'eficiència energètica del mercat amb la substitució de les llums i la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

El projecte de rehabilitació contempla la retirada definitiva de totes les plaques de fibrociment del recinte, una renovació total dels lavabos comuns del mercat i la millora de les condicions de la xarxa de sanejament, entre altres actuacions. A més, està prevista la substitució de tota la coberta del mercat per una de panells sàndwitx aïllants, de manera que es milloraran les condicions a l'interior del mercat en aïllar-la tèrmicament la coberta.

Cal recordar que l'alcaldessa de Castelló es va reunir fa uns dies amb els venedors i venedores dels llocs del Mercat d’Abastos, als qui va traslladar els detalls del projecte acompanyada de tècnics municipals, del regidor d'Obres i Projectes Urbans, José Luis López, i de la regidora d'Innovació Comercial, Mary Carmen Ribera.