23/12/2022

Centro de día Parkinson

L'Ajuntament licita les obres del centre que se situarà al costat del pavelló Ciutat de Castelló i que tindrà una capacitat de 60 persones

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte per a la construcció del futur Centre de Dia per a persones amb Parkinson per al qual destinarà una inversió de 1,4 milions d'euros (IVA inclòs). El centre se situarà en una parcel·la al costat del pavelló Ciutat de Castelló i es preveu una capacitat de seixanta places autoritzades per l'administració autonòmica. El projecte, una vegada adjudicat, té un termini d'execució de dotze mesos.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat la importància d'aquest projecte “que ve a reforçar la nostra aposta per ampliar, a través de tota una sèrie de centres de dia, els recursos socials de Castelló i millorar així la qualitat de vida de les persones que tenen algun tipus de dependència o discapacitat”. En aquest sentit, Marco ha recordat projectes impulsats per l'Ajuntament com els centres de dia per a persones amb Alzheimer, malaltia mental o amb síndrome de Down.

“Ara hem aprovat el projecte per a executar aquest nou centre de dia que estarà destinat a persones amb Parkinson que estiguen en situació de dependència i requereixen atenció per a realitzar les activitats de la vida diària, amb l'objectiu de millorar el seu nivell d'autonomia personal i proporcionar atenció integral”, ha explicat. Així, ha apuntat que aquest futur centre “forma part del compromís per les polítiques socials, que venim desenvolupant des de 2015, amb les quals contribuïm a la posada en marxa de serveis i infraestructures de qualitat per a millorar l'atenció i la inclusió social”.

El regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha explicat que el projecte comptarà amb una inversió de 1,4 milions, dels quals 800.000 euros estan recollits en el projecte de pressupostos de 2023 i la resta es consignaran en el pressupost de 2024.

Aquest projecte contempla la construcció d'un edifici de nova planta destinat a Centre d'Atenció Diürna, en règim ambulatori, per a persones amb discapacitat en situació de dependència. Se situarà en una parcel·la situada en els voltants del pavelló poliesportiu Ciutat de Castelló, entre els carrers Desert de les Palmes i Germans Rosell. La superfície total de l'edifici serà d'aproximadament 620 m² i la capacitat màxima de l'edifici a l'efecte de la seua autorització per l'administració autonòmica serà de 60 persones.