13/11/2022

Marco y Puerta en jornada de infancia y adolescencia

L'alcaldessa anima a participar en la programació d'actes pensats per a visibilitzar i defensar els drets de xiquets i xiquetes

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha organitzat dues setmanes d'activitats i accions destinades a la infància per a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància que se celebra cada 20 de novembre. Els actes començaran des d'aquest dilluns fins al pròxim 26 de novembre amb diferents activitats en diversos barris de Castelló i en centres educatius de la ciutat. El dissabte 19 de novembre tindrà lloc la jornada commemorativa pels drets de la infància al parc Ribalta, on les entitats que treballen amb la infància i l'adolescència donaran a conéixer de manera lúdica i participativa els drets dels i les xiquetes.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha animat a tota la població a participar d'aquest calendari d'activitats "pensat per a donar veu i impulsar la participació dels xiquets, xiquetes i adolescents en la vida pública". "Castelló és Ciutat Amiga de la Infància, reconeguda per Unicef, i amb celebracions com les emmarcades en el Dia Universal dels Drets de la Infància volem donar protagonisme a la ciutadania més jove de Castelló i donar-los veu perquè puguem escoltar les seues propostes per a avançar cap a una ciutat cada dia més amigable amb la infància", ha indicat. En aquest sentit, Marco ha recordat que l'Ajuntament ja ha començat els treballs per a elaborar l'II Pla d'Infància i Adolescència de Castelló.

La regidora d'Infància, Patricia Puerta, ha destacat el calendari programat "per a visibilitzar, promocionar i donar a conéixer els drets dels xiquets i les xiquetes i implicar les associacions i col·lectius que treballen pel foment dels seus drets i de la participació de la infància".

Així, aquesta setmana s'ha organitzat un cicle de contacontes amb temàtica dels drets de la infància que estarà amenitzat amb música i marionetes a càrrec de Rebombori Cultural i que estarà dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys. El cicle se celebrarà el dimarts 15 de novembre en l’Espai Públic de Lectura Joan Baptista Campos, el dimecres 16 en l’Espai Públic de Lectura de Censal, el divendres 18 en l’Espai Públic de Lectura del carrer Manuel Azaña, el dilluns 21 a la biblioteca San Agustín-San Marcos i el dimecres 23 a la biblioteca pública municipal.

A més, el dimecres 16 de novembre s'ha programat un teatre de titelles per al públic escolar infantil a càrrec d’Splai Castelló que tindrà lloc en el centre cultural La Marina del Grau. En aquesta activitat participaran els quatre centres educatius d'Infantil i Primària del districte marítim.

L'endemà, el dijous 17 de novembre, tindrà lloc l'acte públic de constitució del Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència, l'òrgan municipal de participació i representació dels xiquets, xiquetes i adolescents. El divendres 18 se celebrarà el tradicional acte de Lectura Plurilingüe dels Drets de la Infància amb un emotiu acte en la plaça Major. I el dissabte serà la jornada commemorativa del Dia Universal amb diverses activitats al Parc Ribalta i amb una actuació de Ramonets.