13/11/2023

Amb motiu del Dia dels Drets de la Infància que se celebra el 20 de novembre, la regidoria de Família i Infància ha presentat una programació d'actes que visibilitzaran els drets de xiquets i adolescents al llarg de tota la setmana. Dirigits en la seua majoria a tots els públics, la selecció d'actes busca fomentar una societat en la qual la veu dels xiquets siga tinguda en compte.

Del 13 al 23 de novembre de 17.30 a 18.30 es realitzaran diferents contacontes amb temàtiques relacionades amb els drets de la infància amenitzats amb música i marionetes a càrrec de Rebombori Cultural. Aquesta activitat està dirigida a xiquets d'entre 3 i 8 anys i cada dia ira canviant de lloc. El dilluns 13 serà en l'Espai Públic de Lectura (C/ Manuel Azaña, 8), el dimecres 15 en l'Espai Públic de Lectura Joan Baptista Campos (Plaza Pintor Porcar, 1-1r), el dimarts 17 a la biblioteca de Sant Agustí (C/ Albacete, 27), el dimarts 21 a la biblioteca Primer Molino (C/ Albacete, 27), el dimecres 22 a la biblioteca Germans Bou (Germans Bou 26) i el dijous 23 en l'antiga estació de ferrocarrils (Plaza España, 1).

Una altra de les activitats més rellevants serà el ple del Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència de Castelló, que se celebrarà a les 18.00 el dijous 16 de novembre en el saló de plens de l'Ajuntament. Participaran 25 xiquets i adolescents amb edats compreses entre 10 i 17 anys i traslladaran les seues preocupacions entorn de temes com a família, educació, salut, cultura, esport, mobilitat, noves tecnologies i igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

El dia central serà el dissabte 18 de novembre, en el qual se celebrarà al Parc Ribalta la Jornada dels Drets de la Infància. De 10.00 a 14.00 hi haurà una fira d'entitats que en el seu dia a dia treballen amb temàtiques relacionades amb infància i adolescència, amb 15 estands que donaran a conéixer els drets dels xiquets una manera participativa. Cada entitat treballarà un dret mitjançant tallers i activitats diverses de sensibilització per a un públic infantil i adolescent: gimcanes, tallers de xapa i imants, jocs de taula, dinàmiques expressives, demostracions esportives o dibuix i pintura, entre altres. A més, a les 12.00 hi haurà un espectacle musical titulat “El Rock & Roll també és cosa de xiquets… i de pares”.

Finalment, el dilluns 20 de novembre a les 11.00 serà la Lectura Prurilingüe del Decàleg dels Drets de la Infància en la Plaça Major, al peu del Fadrí. En col·laboració amb els centres educatius, xiquets i adolescents de la ciutat llegiran aquest decàleg.

Alberto Vidal, regidor de Família i Infància, ha dit que “vull destacar la importància que li atorguem com a govern a la celebració d'aquest dia, que no sols és un esdeveniment lúdic, sinó una manifestació clara del nostre compromís amb el benestar i desenvolupament integral dels xiquets. El fet d'haver elevat el negociat de Família i Infància al rang de regidoria és una prova inequívoca de la nostra dedicació a estos temes crucials. Aquesta decisió reflecteix el nostre compromís a enfortir les polítiques i accions que impacten directament en la qualitat de vida dels nostres ciutadans més joves”. També ha dit que “volem que cada xiquet de Castelló se senta valorat, secundat i motivat. La inversió en la joventut és una inversió en el futur de la nostra ciutat i, com a govern, estem compromesos a facilitar les condicions propícies perquè cada xiquet compte amb un entorn favorable”.

​​​​​​​