10/02/2024

Castelló ha tornat a omplir-se de vida aquest dissabte amb la celebració de l'Any Nou Xinés, una de les festivitats més importants de la cultura xinesa. Una celebració que ha ambientat els carrers de la ciutat amb fanalets rojos i que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Begoña Carrasco, les regidores de Benestar Social, Maica Hurtado i Turisme, Arantxa Miralles, així com altres regidors del govern.

“Estem encantats de celebrar l'entrada de l'Any Nou Xinés amb vosaltres. Castelló és una ciutat acollidora, intercultural, que rep amb els braços oberts a tot el que ve i així m'agradaria que el sintiérais”. Amb aquestes paraules s'ha dirigit la primera edil als veïns castellonencs provinents de la Xina presentes en l'esdeveniment, als qui els ha felicitat pel nou any en el seu idioma.

“Estem orgullosos de comptar amb vosaltres que sou una comunitat perfectament integrada. De fet els vostres fills ja parlen en valencià”, ha assenyalat l'alcaldessa de la ciutat.

En aquesta línia, l'alcaldessa ha agraït “tot el treball que heu fet des de l'Associació Cultural Xinesa de Castelló per a compartir la vostra riquesa cultural amb la resta de veïns i veïnes de Castelló i d'altres poblacions que han vingut a la capital”. “Les entitats sou part activa de Castelló i volem que continueu sent-ho”, afig.

Nombrosos veïns i visitants s'han acostat a la plaça Major per a descobrir tota la programació que s'ha preparat per a celebrar aquesta festivitat. Durant tot el matí s'han dut a terme danses del lleó i del drac, exhibició de taitxí i gongfu, fotoreclams, kirigami, cal·ligrafia xinesa a pinzell, degustació de productes típics i cercaviles tradicionals en la plaça Major. Aquestes activitats es podran gaudir fins a les 20.00 hores d'aquest dissabte.

“Aquest és l'Any del Drac i em consta que els anys del Drac s'associen amb períodes de canvis significatius, d'innovació i avanços. Un temps propici per a emprendre nous projectes, buscar l'excel·lència i prendre decisions importants en la vida, així que segur que estic convençuda que va ser un any pròsper”, remarca Carrasco.

Cal destacar que la capital de la Plana compta amb entorn de 600 veïns provinents de la Xina i la província supera els 2.000 habitants procedents de la Xina.

​​​​​​​