01/11/2023

Castelló ha celebrat hui la festivitat de Tots els Sants, jornada que han aprofitat desenes de persones per a acudir als dos cementeris de la ciutat amb la finalitat d'honrar als seus difunts. Els actes oficials han començat a les 10.30 en el Cementeri de San José, on el Bisbe de la Diòcesi Segorbe-Castelló ha oficiat la Missa de difunts. En finalitzar, a les 11.30, s'ha realitzat la tradicional ofrena de difunts en la creu central del cementeri per part de la corporació municipal. En el Nou Cementeri, la Missa de difunts s'ha celebrat a les 12.00 hores.

Per a la celebració d'aquesta festivitat, l'Ajuntament ha posat en marxa un dispositiu especial de seguretat i trànsit amb prop de 30 agents de la Policia Local i Agents de Mobilitat Urbana (AMU), els quals s'han encarregat de supervisar el trànsit en les rutes d'accés a tots dos cementeris. Al mateix temps, s'han habilitat quatre zones de pàrquing amb capacitat per a més de 200 vehicles i aparcaments reservats per a persones amb discapacitat.

L'alcaldessa Begoña Carrasco ha destacat la gran afluència de públic en un dia tan assenyalat com és la festivitat de Tots els Sants, “per al qual des de l'Ajuntament hem reforçat la línia d'autobús al cementeri donant facilitats als castellonencs perquè puguen traslladar-se en transport públic. I perquè els han preferits acudir amb cotxe particular s'han habilitat zones d'aparcament especials sabent que aquest dia sempre genera múltiples desplaçaments motivats pel compliment amb la tradició”.

El regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, s'ha mostrat molt agraït a tots els agents que han participat en aquest dispositiu especial i ha assegurat que “la labor realitzada ha sigut exemplar. Gràcies al seu treball, hem pogut gaudir d'un dia respectuós amb la nostra tradició”. També ha assegurat que “el nostre objectiu és continuar enfortint les sinergies entre les forces de seguretat i les diferents àrees de govern per a garantir un entorn segur en cada festivitat que celebrem”.urant estos dies s'han obert totes les portes del cementeri, incloses les laterals. També s'ha habilitat una línia especial d'autobús per a connectar El Fanal amb els dos cementeris de la ciutat, el de San José i el Nou Cementeri, unes mesures que han facilitat l'accés a tots els ciutadans.

Per a facilitar l'accés al camposanto, durant aquests dies s'han obert totes les portes del cementeri, incloses les laterals. També s'ha habilitat una línia especial d'autobús per a connectar El Fanal amb els dos cementeris de la ciutat, el de San José i el Nou Cementeri, unes mesures que han facilitat l'accés a tots els ciutadans.

Neteja d'instal·lacions

Amb motiu de l'augment de visites que sorgeixen entorn d'aquesta data, durant aquestos dies també s'han incrementat els torns de neteja de les instal·lacions, tant en banys, com en les capelles i en els accessos. En els dies previs s'ha procedit al muntatge de les carpes, on s'han desenvolupat els diferents actes programats.

Adequació de recintes

Pel que respecta a l'adequació dels recintes, per a aquesta edició l'Ajuntament ha dut a terme una sèrie d'accions de manteniment i neteja exhaustiva. Entre les millores destaquen la restauració de la façana principal perquè tinga un millor aspecte després de la pintura en les reixes i portes; s'han dut a terme rehabilitacions en façanes de 23 blocs de nínxols i s'han pintat més de 60 bancs d'obra i adquisició de més unitats de jardineres per a arranjament floral. Com a novetat enguany s'han instal·lat jardineres al llarg de la façana del cementeri. Pel que fa a les instal·lacions del Nou Cementeri del camí l'Enramada, l'esforç de les actuacions s'ha centrat en el manteniment de jardins, poda d'arbustos i neteja en general.