20/12/2022

Gala del deporte

La gala tindrà lloc el dijous 22 de desembre a les 20.00 hores en el Teatre del Raval

Castelló recupera la Festa Homenatge a l'Esport Base després de dos anys en què no ha pogut celebrar-se a conseqüència de la pandèmia. Dijous que ve dia 22 de desembre a les 20.00 hores tindrà lloc la XXIX edició en el Teatre del Raval, organitzada per l'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal d'Esports. Un total de 43 esportistes d'entre 8 i 19 anys, de 26 disciplines diferents, seran premiats en aquesta festa de l'esport base.

“Han passat dos anys després d'una pandèmia que ens ha impedit reunir-nos i celebrar aquest important esdeveniment, ara, aquest homenatge i reconeixement a les i els esportistes castellonencs cobra un major significat perquè uneix els premis amb el retrobament de totes i tots nosaltres, generant una aliança d'emocions”, ha manifestat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Marco ha destacat que aquesta edició ret homenatge, per primera vegada, a un major nombre de participants femenines que masculins. “Dels 43 premiats més de la meitat, un total de 22, són esportistes femenines, la qual cosa dona mostra de la bona salut de l'esport base i de l'esport femení”, ha indicat.

Per part seua, el regidor d'Esports i President del Patronat Municipal d'Esports, Omar Braina, ha posat en valor que enguany els i les premiades representen a 30 clubs i 25 federacions esportives diferents. “És l'any amb major nombre de clubs representats”, ha apuntat. A més, en la present edició s'ha incorporat la disciplina del ball esportiu a altres disciplines ja presents com a Escacs, Atletisme, Bàsquet, Handbol, Beisbol, Boxa, Ciclisme, Esgrima, Tennis, Frontennis, Futbol sala, Gimnàstica Esportiva, Golf, Hípica, Judo, Karate, Natació, Hoquei Patins, Panitaje, Pilota valenciana, Piragüisme, Rugbi, Taekwondo, Triatló i Voleibol.

En la gala, també s'homenatjarà quatre esportistes absoluts. Tres d'ells per la seua internacionalitat absoluta amb la selecció espanyola: el nadador Nacho Campos i els jugadors de Caiac pol Javier Arego i Alejandro Valls). El quart esment especial serà per a la nadadora Rosa Peris, pel seu títol de Campiona d'Espanya.