19/10/2023

S'han celebrat a la Llotja del Cànem les XIII Jornades “Salut i Família”, una iniciativa organitzada per la regidoria de Salut Pública en col·laboració amb la Universitat Jaume I. Este esdeveniment anual s'ha convertit en un pilar fonamental per a abordar qüestions crítiques relacionades amb la salut i el benestar de les famílies en la societat actual.

Les jornades han brindat l'oportunitat als assistents d'aprendre tècniques i estratègies per a afrontar l'estrés quotidià i restaurar l'equilibri físic i emocional. El tema central d'enguany, “Eines per a tornar a somriure”, ha sigut presentat per les psicòlogues especialitzades en la matèria, Lola Torrela i Ana Ayllón. Durant les seues respectives conferències van explorar les dificultats a les quals s'enfronten les famílies a causa de les creixents responsabilitats socials, domèstiques i econòmiques, agreujades per les tensions generades per l'actualitat.

Abans estos trastorns afectaven la població entre 25 i 45 anys. Però en els últims anys s'ha detectat a totes les edats, fins i tot amb gran increment en la infància i l'adolescència. Només una xicoteta part de la població afectada per estos quadres clínics busca ajuda terapèutica i, a més, ho fan tard.

El regidor de Salut Pública, Luciano Ferrer, ha explicat que “la nostra prioritat és el benestar de les famílies de Castelló i estes jornades són un testimoniatge del nostre compromís en la lluita contra els desafiaments de la salut mental en la nostra societat”. També ha afegit que “en un món en constant evolució, estes jornades pretenen proporcionar un espai crucial per a la reflexió i l'aprenentatge, promovent la salut mental i el benestar de les famílies”.

​​​​​​​