01/04/2024

31 de març de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha assistit aquest matí de Diumenge de Resurrecció en la processó de l’Encontre al Grau de Castelló.

Carrasco ha volgut ressaltar “la importància de mantindre vives les nostres tradicions més profundes com és la processó de l’Encontre del Grau, en la qual un any més han participat centenars de veïns del Districte Marítim”.

Amb aquesta Processó donem la benvinguda a la Pasqua i ho fem compartint i formant part d'una part molt volguda del patrimoni religiós de la nostra ciutat, com són aquestes celebracions de Setmana Santa”, ha referit.

La processó del Encontre del Grau ha congregat a uns 200 participants i les imatges de la coneguda popularment com a Verge de Pasqua i de Crist Ressuscitat han discorregut per separat en diferents carrers fins que s'ha produït l’Encontre en la plaça Verge del Carmen, al costat de la font, on esperaven també un bon nombre de veïns.

Després de l’Encontre, s'ha procedit, ja en una sola processó, al retorn conjunt de les imatges fins a la parròquia de Sant Pere.

A aquest acte ha participat la tinenta d'alcalde del Districte Marítim, Ester Giner.

La primera edil ha recordat també que “al llarg d'aquesta Setmana Santa i Pasqua, des de l'Ajuntament de Castelló s'han preparat més de 70 actes dirigits a tots els públics, especialment a les famílies i els més xicotets, la majoria d'ells totalment gratuïts. Una programació de qualitat, que es converteix en una interessant alternativa d'oci tant per als castellonencs com per als turistes que visiten la nostra ciutat durant aquests dies”.

Encontre als peus del Fadrí

També aquest matí, a les 9.30 h, s'ha celebrat la processó de l’Encontre partint de la Plaça Major de Castelló, que ha comptat amb la participació de diversos regidors de l'equip de govern i que ha sigut presenciada per nombrós públic que s'ha acostat fins a la Plaça Major i els carrers adjacents.

Cal recordar que en la nit prèvia a la Trobada, després de la Vigília Pasqual del dissabte celebrada en la Capella de la Puríssima Sang, es trasllada la imatge del Verge fins a la Cocatedral de Santa María.

Així, la Verge de Pasqua, també coneguda pel nom de Nostra Senyora de l'Amor Formós, ha eixit aquest matí de la Cocatedral recorrent la plaça de l'Herba, carrer Colón, Major, Arxipreste Balaguer, fins a entrar en la Plaça Major, on ha envoltat la font i s'ha trobat amb la imatge del Crist Ressuscitat, que ha partit de la Capella de la Puríssima Sang.

Després de la Trobada, als peus de la torre campanar del Fadrí, s'ha disparat una rematada pirotècnica, hi ha hagut llançament de confeti, i s'ha procedit al volteig de campanes, amb l'acompanyament musical de la Banda Municipal de Castelló, que ha interpretat l'Himne Nacional.

​​​​​​​