28/11/2022

L'actuació, cofinançada amb fons europeus, suposarà un estalvi del consum energètic i la reducció d'emissions de CO₂

L'Ajuntament de Castelló ha finalitzat la substitució de la il·luminació existent en cinc camps de futbol municipals per llums de major eficiència energètica amb tecnologia LED que permetran un estalvi en energia final de 127.341 kWh/any i la reducció d'emissions de CO₂ en 106 tones en energia primària. En total, s'han substituït les llums de dos camps en les instal·lacions esportives Chencho, en el camp del Parc Esportiu Sindical i en els camps de futbol del grup Sant Agustí i del grup Perpetu Socors.

L'actuació ha comptat amb un pressupost d'execució de 156.555 euros (IVA inclòs) i ha estat cofinançada amb fons europeus en ser un dels projectes integrats en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Castelló (Edusi).

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que, amb la substitució de la il·luminació en aquestes cinc instal·lacions esportives “s'avança en la implementació de polítiques encaminades cap a una major eficiència energètica de les instal·lacions municipals, reduint els costos energètics i les emissions de CO₂ a l'atmosfera”. En aquest sentit, Marco ha recordat que ja s'ha executat la renovació eficient i sostenible de la seua xarxa d'enllumenat urbà després de la substitució de 24.000 lluminàries en sis districtes de la ciutat. “Estem fent passos importants cap a la implementació d'un sistema energètic més sostenible i saludable”, ha apuntat.

El regidor d'Esports, Omar Braina, ha explicat que la del canvi d'il·luminació era una “actuació demandada entre les persones usuàries de les instal·lacions”. Tal com recollia el projecte, l'actuació permet dotar als diferents camps de futbol d'un nivell d'il·luminació, unificat, de 150 luxes. Això suposa dotar als citats camps d'una iluminancia superior a la que actualment presentaven. Amb aquests nivells, tots els camps de futbol sobre els quals s'ha actuat queden enquadrats com a camps nivell III, ateses les normes del Consell Superior d'Esports. Un nivell que permet albergar en aquestes instal·lacions esportives competicions locals, d'entrenament i recreatiu.

La millora dels equips d'il·luminació de les cinc infraestructures permeten reduir la potència instal·lada, que ha passat de 155,16 kW a 67,94 kW, la qual cosa suposa un estalvi de 87,22 kW. En total, s'estima un estalvi a l'any en l'energia final de 127.341,2 kwh/any. Així mateix, s'estima una reducció d'emissions de CO₂ de més de cent tones en energia primària i de 45,46 tones en energia final.