26/11/2022

López explica als veïns les eines que contempla el planejament per a preservar la zona i regularitzar edificacions

L'Ajuntament de Castelló ha iniciat hui el calendari de reunions informatives amb les associacions de veïns de la Marjaleria per a traslladar-los les diferents eines que contempla el nou Pla General de Castelló aprovat de manera definitiva aquest mateix mes tant per a preservar els valors ambientals de la zona com per a poder regularitzar les edificacions existents, sempre que es complisquen els requisits legals establits.

El regidor d'Urbanisme de Castelló, José Luis López, i la tinenta d'alcaldia del Grau, Mary Carmen Ribera, acompanyats de tècnics municipals, s'han reunit hui amb l'Associació de Veïns de la Marjaleria, en una trobada durant el qual s'han detallat les diferents vies que preveu el nou ordenament urbanístic per a preservar la zona i regularitzar edificacions, “aportant així solucions reals a la Marjaleria després de dècades d'incertesa i d'inseguretat jurídica”, segons ha ressaltat López.

Entre altres qüestions, en la reunió s'ha incidit en què el nou planejament urbanístic contempla dues vies per a poder regularitzar els habitatges construïts abans del 20 d'agost de 2014 (és a dir, prèviament a l'entrada en vigor de la LOTUP, Llei 5/2014, de la Generalitat, d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, de la Comunitat Valenciana), sempre que es complisquen els requisits legals establits.

Així, en el cas dels habitatges construïts abans del 20 d'agost de 2014 en sòl no urbanitzable, serà necessari realitzar un Pla de Minimització d'Impacte, i en el cas dels habitatges construïts abans del 20 d'agost de 2014 en sòl urbà, la via és realitzar un Pla de Reforma Interior. Tots dos supòsits, si es compleixen els requisits, permetran urbanitzar la zona, dotar-la de serveis i obtindre la cèdula d'habitabilitat.

“És el moment de fer efectives les solucions per a la legalització dels habitatges de la Marjalería, per això, ens reunirem amb cada grup de veïns per a tractar específicament el seu cas en funció de les necessitats que presente”, ha assenyalat el regidor.

Així mateix, s'ha informat de nou els veïns que tenen a la seua disposició l'Oficina d'Informació Urbanística en la tinença d'alcaldia del Grau, situada en el passeig Buenavista, 28, de manera que els interessats, prèvia cita prèvia (que han de sol·licitar en citaprevia.castello.es) podran informar-se i resoldre dubtes.