07/02/2024

Castelló ultima els detalls per a la commemoració de l'Any Nou Xinés que acostarà durant tot el cap de setmana les tradicions i la cultura xinesa als castellonencs a través de nombrosos actes. Hui, l'alcaldessa, Begoña Carrasco al costat de la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, ha rebut a la junta directiva de l'Associació Cultural Xinesa, entre ells al seu president, Boyong Dong i al secretari general, Yiqun Qiu Chen.

La primera edil els ha felicitat per l'extensa programació que han preparat amb motiu de l'Any Nou Xinés. “Contribueix a estrényer llaços entre cultures i a continuar fomentant la ciutat viva que estem potenciant des de l'Ajuntament amb actes per a la ciutadania cada cap de setmana en la plaça Major”.

La primera edil assegura que “aquesta festivitat posa en valor la diversitat cultural que volem potenciar en la capital i en aquest sentit, Castelló és una ciutat acollidora i volem que així continue sent”. I és que l'equip de govern treballa per a fomentar la interculturalitat i la convivència social de manera transversal a través de les diferents regidories”.

Enguany, per primera vegada, l'Ajuntament signarà un conveni de col·laboració amb l'Associació Cultural Xinesa de Castelló per a col·laborar en les accions que l'associació duga a terme durant tot l'any.

Durant la visita al consistori, la delegació xinesa ha fet lliurament a l'alcaldessa d'un obsequi típic de la cultura xinesa en forma de peix, com a símbol d'abundància i prosperitat.

Programació Any Nou Xinés

La ciutat donarà la benvinguda aquest cap de setmana a l'Any Nou Xinés 2024 que dona entrada a l'Any del Drac. Per a commemorar aquesta festivitat s'han instal·lat fanalets xinesos en la plaça Major i als carrers del centre. L'alcaldessa ha aprofitat l'ocasió per a “animar als castellonencs a gaudir de la programació per a celebrar l'Any Nou Xinés aquest dissabte en la plaça Major”.

El dissabte 10 de febrer, d'11.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 hores en la plaça Major hi haurà danses del lleó i del drac, exhibició de taitxí i gongfu, fotoreclams, kirigami, cal·ligrafia xinesa a pinzell i cercaviles tradicional en la plaça Major, plaça de la Pau, carrer Major, porta del Sol i carrer Enmig.

​​​​​​​