29/11/2022

Marco exposa les bones pràctiques impulsades en matèria d'urbanisme, eficiència energètica i descarbonització

 

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) celebrada en el Palau d'Exposicions i Congressos d'Estepona (Màlaga). Una reunió que ha tingut lloc després de la jornada organitzada per la FEMP en la mateixa ciutat, denominada El Repte de la Sostenibilitat i els governs locals i en la qual Marco ha compartit l'experiència de l'Ajuntament de Castelló entorn de les accions en matèria de sostenibilitat, economia circular i lluita contra el canvi climàtic.

 

Marco ha pres part en la taula de bones pràctiques locals sobre polítiques sostenibles, al costat dels alcaldes de Huelva, Conil de la Frontera (Cádiz), Córdoba i Santander. En la seua intervenció, ha ressaltat que “Castelló és una ciutat conscient i responsable, i referent per moltes de les seues iniciatives públiques i privades en matèria de sostenibilitat”. En aquest sentit, l'alcaldessa ha enumerat “els avanços en eficiència energètica amb el canvi de l'enllumenat públic, que ha permés reduir la contaminació i la factura de la llum; i l'impuls a la zona de baixes emissions que permetrà reduir la contaminació i pacificar el trànsit en el centre, equiparant-nos a la majoria de ciutats espanyoles i europees i complint un mandat legal per als municipis de més de 50.000 habitants”. Al costat d'aquestes accions, ha fet referència també a la gestió de residus i al cicle integral de l'aigua que, de la mà d'empreses, s'estan escometent des del consistori.

 

Així mateix, Marco ha posat en valor en aquest fòrum nacional sobre polítiques sostenibles, “l'aprovació del Pla General de Castelló. Un instrument bàsic d'ordenació del territori que projecta una ciutat que combat el canvi climàtic racionalitzant els recursos i l'ús del territori, que cuida i protegeix el medi ambient i prioritza el benestar ciutadà”. I un altre dels punts que ha abordat és l'Agenda Urbana de Castelló, “que contempla projectes estratègics i prioritaris que defineixen la ciutat que volem, més sostenible, verda i amable, que millore la qualitat de vida de la ciutadania”.

​​​​​​​