19/12/2022

Premios Talento

L'alcaldessa destaca l'aposta per aquest projecte que promou la creativitat, la innovació i la creació de noves empresa  

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte de conveni amb la Universitat Jaume I per al desenvolupament de la convocatòria dels II Premis al Talent Emprenedor de l'Estudiantat UJI. El consistori, a través de l'àrea d'Ocupació, destinarà 150.000 euros per a l'execució d'aquesta segona edició en la qual es preveuen atorgar onze premis i tres accèssits en tres categories diferents que persegueixen promoure l'emprenedoria i la creació d'empreses en àmbits estratègics de la ciutat.

“Enguany tornem a renovar la nostra aposta per aquest projecte que promou la creativitat, la innovació i la creació de noves empreses per part de l'estudiantat de la Universitat Jaume I”, ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Per a això, l'Ajuntament subvencionarà amb 150.000 euros a la Universitat Jaume I.

L'objecte del conveni és l'organització de tres categories de premis: a l'acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló per a les millors noves empreses de recentment creació, al talent estudiantil amb vocació emprenedora, i a les solucions disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat.

La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha recalcat la importància d'aquests premis, ja que “és destacable que les noves empreses vinculades a l'alumnat universitari contribueixen de manera important a la generació d'ocupació de qualitat i al foment de la innovació”.

Amb caràcter general, l'estudiantat i les persones recentment titulades de la Universitat Jaume I podran presentar propostes a les tres categories sempre que les iniciatives emprenedores estiguen vinculades a la ciutat de Castelló. En el cas dels premis relatius a la categoria d'acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló, tindran la consideració de noves empreses les que s'hagen constituït en els últims cinc anys. En el cas dels premis al talent estudiantil amb vocació emprenedora i dels reptes estratègics per a la ciutat es valorarà que les propostes estiguen vinculades a problemes actuals que afecten tant l'entorn de la Universitat com al de la ciutat de Castelló, idees per a millorar els serveis o processos actuals, proposta de creació de nous productes o modificació dels existents, etc.

En total, està previst concedir 125.000 euros en onze premis i tres accèssits distribuïts en les tres categories.

En categoria de Premi d'acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló es premiarà a les noves empreses amb les millors iniciatives emprenedores de triple impacte que aprofiten les xarxes de recursos locals, amb una idea innovadora, amb potencial internacional i viable comercialment. Està previst que, en aquesta categoria, es concedisca un primer premi i tres accèssits.

En la categoria Premis al talent estudiantil amb vocació emprenedora es podrà concedir fins a cinc premis a aquelles iniciatives emprenedores que desenvolupen projectes emprenedors en qualsevol de les branques del coneixement contingudes en els plans d'estudis de les universitats espanyoles i que aprofiten les xarxes de recursos locals, amb una idea innovadora i que siga viable comercialment.

Finalment, es podrà concedir altres cinc premis en la categoria Premi estudiantil de solucions disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat. En concret, les iniciatives presentades dins d'aquesta categoria consistiran en la identificació de reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat i en la proposta de solucions creatives als reptes esmentats. Es valorarà que les solucions tinguen en compte els objectius ODS.