20/12/2022

Instituto zona Crémor

La Junta de Govern Local preveu aprovar el projecte d'expropiació de més de 11.000 metres quadrats per 666.783 euros

L'Ajuntament de Castelló impulsa l'obtenció de sòl dotacional docent per a un nou institut a l'entorn de Crémor amb l'aprovació definitiva prevista en la Junta de Govern Local del projecte d'expropiació dels terrenys necessaris. Així, es preveu elevar a la Junta de Govern Local la resolució de les al·legacions presentades, al costat de l'aprovació definitiva del projecte d'expropiació i l'autorització de la despesa de 666.783 euros al fet que ascendeix el preu just corresponent a les finques afectades per l'expropiació.

“Avancem en l'obtenció de sòl dotacional en la zona de Crémor que ens permetrà impulsar una nova infraestructura educativa com és un institut”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. “Continuem així impulsant la millora de la zona del Riu Sec, que transformarem en un corredor mediambiental, que recuperarà l'entorn per a la ciutadania i el convertirà en un espai sostenible, inclusiu i amigable, d'acord amb el Castelló que dissenya el nou Pla General i en línia amb altres projectes estratègics de ciutat”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. Per part seua, l'edil d'Urbanisme, José Luis López, ha detallat que aquest projecte d'urbanització de la zona de Crémor “millorarà la zona i crearà nous serveis per a la ciutadania”.

La del sòl dotacional docent és la segona fase del procés d'expropiació de terrenys emmarcada en el projecte d'urbanització de la Ribera del Riu Sec. La primera fase d'expropiacions, que es va iniciar el mes de març del passat 2021, va afectar terrenys de 2.164 metres quadrats necessaris per a l'execució dels nous vials i serveis generals marcats per al projecte d'urbanització de la Ribera del Riu Sec en la zona de Crémor, amb un pressupost de 3,3 milions d'euros, que preveu la millora de les connexions en l'àmbit de Crémor, així com la millora de les riberes del riu, creant zones verdes i rutes ciclopeatonales.

La millora de dotacions de la zona de Crémor és complementària al pla per a la transformació del Riu Sec en un corredor mediambiental de 4,3 quilòmetres entre el pont de la variant de la N-340 i la rotonda on s'inicia el cobriment del riu en l'avinguda de la Vall d'Uixó. Un projecte global de recuperació i posada en valor d'aquest entorn amb un pressupost estimat de 20 milions i un període estimat d'execució fins a 2028.