16/02/2024

16 de febrer de 2023.- L'Ajuntament de Castelló ha presentat el primer assistent virtual de les festes de la Magdalena, una iniciativa pionera fruit del treball conjunt entre les regidories de modernització i festes. D'aquesta manera, amb el ‘Magdabot’ el govern municipal ve a reforçar la seua gran aposta per la innovació en incorporar l'última tecnologia a les festes fundacionals de la ciutat.

Es tracta d'un bot, un programari que s'activa escanejant un codi QR vinculat al servei de missatgeria de whatsapp, que de manera fàcil i gratuïta, permet estar informat a l'instant de qualsevol aspecte relacionat amb les festes de la Magdalena.

L'edil de Modernització, Paco Cabañero, ha destacat que l'aposta per la innovació és transversal arribant a totes les àrees del govern, en aquest cas a la regidoria de festes. El ‘MagdaBot’ permet des del WhatsApp de l'usuari accedir als diferents continguts de l'assistent entre els quals destaquen el programa oficial de festes, buscar esdeveniments d'interés que estan ocorrent en aquest moment, o bé esdeveniments geolocalitzats”.

Així mateix l'edil ha fet especial èmfasi en el fet que, ‘MagdaBot’ també permet “rebre avisos o notificacions en cas de possibles canvis en l'agenda d'actes, o possibles incidències, així com la possibilitat de consultar telèfons d'interés davant qualsevol emergència”.

Cabañero també ha posat l'accent que l'equip encarregat de desenvolupar aquest programari és de Castelló, una cosa que posa de manifest el talent castellonenc i just en una setmana en la qual s'ha signat el protocol pel qual s'impulsarà un hub tecnològic que albergarà un viver d'empreses del sector de les tecnologies de Castelló, situant la ciutat com a referent”.

L'edil de festes Noelia Selma ha destacat que és una iniciativa innovadora i pionera a la ciutat, “estem ultimant els detalls de la programació de les festes de la Magdalena que donarem a conéixer l'última setmana de febrer. Els ciutadans, a part de tindre accés a ella a través el llibret de festes, els mitjans de comunicació o la web i xarxes socials de l'Ajuntament, també comptaran amb aquesta eina nova per a conéixer al detall les nostres festes i la seua programació al minut”.

Selma ha subratllat el treball realitzat en col·laboració amb la Junta de Festes, per a poder facilitar tota la informació dins del termini i en la forma corresponent i així donar vida a aquest assistent virtual, que també comptarà fins i tot amb la programació facilitada per les pròpies Gaiates o col·lectius festius de la ciutat.


Magdalena a un clic


Es tracta d'un assistent virtual dissenyat per a acostar les festes de la Magdalena a tots i estimular la participació i interacció en els actes. És la mostra que Castelló és una ciutat les festes fundacionals de la qual presumeixen de ser molt participatives i obertes a tots, donant facilitats a través dels dispositius mòbils als qui vulguen vindre a gaudir-les.

L'assistent virtual compta amb una plataforma web
https://magdabot.com/ per a informar de tot el seu contingut i disposa d'un apartat específic per a la premsa. Tant Magdabot com la plataforma web, s'activaran i estaran a la disposició dels usuaris, el mateix dia del repartiment del llibret de festes.

​​​​​​​