21/12/2022

Junta Seguridad

L'Ajuntament acull la Junta Local de Seguretat per a coordinar tots els efectius durant aquestes dates i en actes multitudinaris

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dimecres la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat convocada per a abordar el dispositiu de cara a les dates nadalenques. A la reunió han acudit el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver; la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, i representants de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil, a més de personal tècnic del Patronat Municipal de Festes.

En la trobada s'ha abordat el dispositiu policial que es desenvoluparà fins al 8 de gener en coordinació amb els diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat de cara a garantir la protecció ciutadana en aquestes dates. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït “la col·laboració de tots els efectius que vetlaran per la seguretat de tota la ciutadania”. Marco ha valorat “l'increment de la presència policial als carrers del centre i zones de gran afluència especialment” i ha destacat que “hi haurà presència en tots els districtes de la ciutat”.

En aquest sentit, la Policia Local de Castelló ha preparat un dispositiu especial de seguretat que contempla la vigilància en els sis districtes de la ciutat, així com serveis especials en el centre històric de la ciutat i zones comercials, així com en les d'oci. “Hi haurà efectius a peu perquè puguen parar atenció de proximitat i també es realitzaran labors de vigilància de consum d'alcohol en via pública o de venda d'alcohol a menors, control de venda ambulant o control d'espectacles i establiments, entre altres funcions”, ha indicat el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver. La vigilància en zones d'oci i espectacles es realitzarà en coordinació amb la Unitat Adscrita de la Policia Nacional de la Generalitat Valenciana.

Quant als dispositius de trànsit, la Policia Local cobrirà fins a 18 punts de la ciutat i comptarà amb motoristes en vigilància alterna d'altres punts per a vetlar per la seguretat viària i la mobilitat urbana. Així, es preveuen talls de trànsit en zones del centre en el cas que hi haja congestió de trànsit. També es controlaran accessos als aparcaments públics de rotació i es realitzaran controls diaris d'alcoholèmia en diferents zones de la ciutat que es mantindran fins al 8 de gener.

En la Junta Local de Seguretat també s'han abordat els dispositius per als esdeveniments més destacats d'aquestes festes com són la nit de Nit de cap d'any i la Cavalcada dels Reis Mags. Així, està previst el tancament al trànsit de la Porta del Sol a partir de les 22.00 hores, amb motiu de les campanades en la citada plaça, així com el tancament al trànsit en Sebastián Elcano entre Torrenostra i Verge del Carmen al Grau.

Cavalcada
També hi haurà un dispositiu especial el pròxim 5 de gener durant la recepció dels Reis Mags al Grau, durant el seu recorregut per tota la ciutat i durant tota la Cavalcada.

Enguany, la Cavalcada repeteix el mateix recorregut que l'any passat i que serà el següent: carrer Governador dones de Cardona Vives, plaça Borrull, Guitarrista Tárrega, Casalduch, Chatellereaux i Palau de la Festa.

Els Reis Mags arribaran al Grau a les 11.00 hores, hora en la qual està previst el seu desembarcament en el port. Allí, hi haurà una recepció en la plaça de Sète i, posteriorment, començaran el recorregut en vehicles que els portarà pels barris de la ciutat (Grau, grups perifèrics i nucli urbà). A les 16.00 hores està previst que realitzen una visita a la unitat pediàtrica de l'Hospital General. L'inici de la Cavalcada serà a les 18.00 hores.