04/12/2023

La regidora d'Educació a l'Ajuntament de Castelló, María España, ha anunciat que el pròxim 11 de desembre donaran principi les obres de les aules de 2 anys en els CEIPs Vicente Artero, la Pineda i La Marina.

L'edil ha fet l'anunci en el marc de la celebració del Consell Escolar Municipal celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament, on s'ha informat del procés d'escolarització del present curs escolar 2023-2024.

L'edil ha recordat que aquesta actuació estava bloquejada perquè l'anterior equip de govern no va adjudicar les obres. “Des que arribem el 17 de juny al govern agilitzem al màxim el procés de licitació i les obres es van adjudicar el 7 de setembre, però l'empresa adjudicatària va renunciar, això ens ha portat a haver d'iniciar tot el procés de licitació de nou i ara, les obres que s'iniciaran l'11 de desembre contemplen una duració de dos mesos”, ha explicat María España. I ha afegit “hem aprofitat les vacances de Nadal per a intentar agilitzar al màxim aquestes obres”.

L'actuació en els CEIPS Vicente Artero i La Pineda compten amb un import de 42.500,34 euros més IVA i en el que concerneix el CEIP La Marina, les obres han sigut adjudicades per un import de 42.046,15 més IVA.

En la sessió del Consell Escolar Municipal la regidora també ha donat compte d'una altra actuació prioritària com és l'inici de les obres del CEIP Mestre Canós el pròxim 20 de desembre.

L'edil d'Educació també ha donat compte d'una altra actuació “que ha sigut prioritària des que arribem al govern” declarava. Es tracta de les obres del nou col·legi Juan Sebastian Elcano, situat en el Grau. “A l'octubre van donar principi les actuacions de buidatge de les aules i posteriorment s'ha procedit a les obres d'enderrocament” assenyalava Espanya, qui ha compartit amb tots els assistents, que el transcurs de les obres s'està desenvolupant baix el revist i ha recordat que l'estimació de la duració dels treballs és de 15 mesos, aproximadament. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 5.418.179,52 euros.

Un altre dels punts inclosos en l'ordre del dia ha sigut el de la revisió de ràtios en primària en funció de la situació actual existent en el municipi. “Davant la necessitat d'escolarització sobrevinguda en la qual no pot haver-hi una previsió de zona, hi haurà un trencament de ràtio en els curosos que siguen necessaris de Primària, que en cap cas vol dir que vaja a haver-hi un augment de ràtio, sinó que en aquells centres en els quals es necessite de manera puntual escolaritzar a un alumne, haurà de ser atesa aquesta necessitat, com ja es feia. Cal no oblidar que les necessitats d'escolarització són positives per a la ciutat”, ha explicat la regidora d'Educació, María España.