11/01/2024

L'Ajuntament de Castelló ha iniciat hui el projecte d'ocupació en el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV, amb una subvenció de 532.480 euros, en el qual han sigut contractades, per primera vegada, 24 dones, que rebran formació en les especialitats d'electricitat i administració i gestió

L'Ajuntament de Castelló ha activat hui el primer programa d'ocupació dirigida a dones, en el qual s'impartiran classes sobre l'especialitat d'electricitat i administració i gestió, en el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV.

L'edil d'ocupació a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo ha donat compte de la iniciativa que es desenvoluparà per primera vegada, amb una duració d'un any i ha comptat amb una subvenció de 532.480 euros i per a la qual s'han contractat 20 alumnes-treballadores i 4 professionals, dos d'ells també dones.

Red
ondo ha explicat que “per a aquest equip de govern la formació és una qüestió fonamental, perquè ajuda al fet que els castellonencs adquirisquen competències professionals i això propiciarà que es generen oportunitats laborals. Cal recordar que, amb aquest programa mixt d'ocupació i formació, les alumnes podran realitzar pràctiques i això suposa una oportunitat laboral”.

L'edil ha recordat que “l'estratègia d'aquest equip de govern és estar en contacte permanent amb el teixit empresarial castellonenc perquè puga oferir una formació a la carta, de manera que els perfils professionals s'ajusten a la seua demanda facilitant la inserció laboral”.

Així mateix, l'edil ha afegit que “som conscients de la conjuntura econòmica i laboral actual per això tenim com a màxima prioritat oferir recursos per a la millora de l'ocupabilitat i el reforç al teixit empresarial de la nostra ciutat, a mitjà i llarg termini. De fet, Red
ondo ha recordat que en els pressupostos del Consell Rector del Consorci del Pacte Local per l'Ocupació s'ha creat una partida específica dotada amb 100.000 euros perquè les empreses realitzen formació i facen eixos cursos a la carta.

Dues especialitats
Hui han donat principi dues especialitats formatives; Electricitat i Administració i Gestió. L'edil d'ocupació ha subratllat que “electricitat és una professió històricament masculinitzada i esperem que després d'enguany totes pugueu incorporar-vos a una empresa i exercir les vostres destreses professionals adquirides gràcies a aquest taller”. Així mateix, Redondo ha explicat que en l'especialitat d'electricitat, aprendran operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques i muntatge i manteniment d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió.

En el que concerneix el taller d'administració i gestió, realitzaran formació sobre operacions auxiliars de serveis administratius i generals i activitats administratives en relació amb el client. Paral·lelament a les formacions específiques, tots dos tallers també comptaran amb formació en competències clau en matemàtiques i llengua, així com formació complementària en matèries d'inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere, alfabetització informàtica, formació bàsica de riscos laborals i formació en igualtat.

​​​​​​​