10/02/2024

L'Ajuntament de Castelló comptarà, per primera vegada en la seua història, amb un servei de neteja específicament dedicat a les séquies i llits del terme municipal de la capital de la Plana.

La tinenta d'alcalde del Grau, Ester Giner, ha destacat “la gran notícia que suposarà, especialment per a l'entorn de la Marjalería, aquesta nova contractació”. Comptar amb un servei d'aquestes característiques, dedicat al manteniment del complex entramat que suposen la xarxa de séquies, files i ‘filloles’ d'aquesta zona de Castelló”.

Per a Giner, “des de l'Ajuntament complim amb la paraula donada i hem fet un pas avant per a millorar i previndre possibles desbordes, acumulació d'aigües o un altre tipus de molèsties ocasionades per un mal manteniment i neteja de les séquies”.

“Quant millor siga la vigilància i el manteniment periòdic d'aquestes séquies, més tranquil·litat tindran els veïns de la zona. I eixe és precisament l'objectiu: que els veïns de la *Marjalería compten cada vegada amb millors serveis i que les incidències en la zona siguen les mínimes”, ha dit l'edil responsable del Grau.

La regidora ha recordat que “per a l'actual equip de govern, encara quan estàvem en l'oposició, sempre hem reclamat que la neteja d'aquestes séquies siga un tema prioritari. Ara, per fi i per primera vegada en la seua història, l'Ajuntament de Castelló comptarà amb aquest servei gràcies al treball i a l'obstinació de l'equip que lidera l'alcaldessa, Begoña Carrasco”.

 

Un altre aspecte que ha volgut subratllar la regidora és l'especialització professional d'aquest servei. “Fins ara, aquesta labor era assumida, de manera genèrica, per les brigades rurals de l'Ajuntament de Castelló”.

“Ara, amb una brigada específica, i amb personal més preparat per a aquestes tasques de neteja i retirada de residus, estem segurs que el servei millorarà i que es notarà també en una millora de manteniment de les nostres séquies i un major benestar per als veïns de la Marjalería”, ha dit.

Aquest contracte, a causa de les especials característiques orogràfiques del terme municipal de Castelló, i encara que se centra en major part en la neteja de séquies de la zona de la Marjalería, també contempla labors en altres zones del terme municipal com són les urbanitzacions de muntanya.

La dotació econòmica del contracte és de 313.073,34 €, més 65.745,40 €, en concepte d'IVA (21%) per als pròxims dos anys.

La regidora també ha volgut aclarir que “en aquest servei de neteja de séquies, s'exclouen aquelles de titularitat privada, així com les que pertanyen a comunitats de regants com el tradicional Vedat Arrosser.”

Ester Giner ha volgut també insistir en “l'aposta decidida de l'Ajuntament a dotar a la Marjalería de millors serveis, que tinga millors accessos, serveis públics de qualitat i més seguretat gràcies a aquest nou i pioner contracte de neteja de séquies”.

La tinenta d'alcalde del Grau també ha recordat que “en les últimes setmanes s'han anunciat les obres de reparació de la canonada de les partides Bovar, La Molinera i Senillar, en la Marjalería. Uns treballs que els veïns de la zona portaven quasi cinc anys esperant i que gràcies a la labor de l'actual equip de govern va ser una realitat, evitant els problemes d'inundacions que es produïen en la zona”.

​​​​​​​