05/12/2023

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha manifestat l'aposta de l'equip de govern pels joves esportistes de la ciutat perquè “sou referents del treball i la constància, un excel·lent exemple d'afany de superació”. Unes paraules que ha pronunciat la primera edil durant la clausura de la 30a Festa Homenatge a l'Esport Base de la capital de la Plana que ha acollit aquest dimarts el Palau de la *Festa i que ha comptat amb la presència de la presidenta de Les Corts, Plans Massó; la delegada del Consell, Susana Fabregat; el director general d'Esports, Luis Cervera; el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez; el diputat d'Esports, Iván Sánchez; la regidora d'Esports, Maica Hurtado i els regidors de l'equip de govern, Paco Cabañero, Ester Giner, Clara Adsuara i Alberto Vidal, esportistes, premiats i les seues famílies.

La primera edil ha posat en valor el treball dels 45 guardonats en aquesta festa de l'esport juvenil i ha assenyalat que “des de l'equip de govern apostem per l'esport base amb un pla de millora de les instal·lacions esportives i elevarem Castelló com a capital de l'esport”. I és que Carrasco assegura que des del govern municipal s'està treballant per a posar en marxa un Pla director de millora de les instal·lacions esportives municipals “perquè totes les disciplines esportives que competiu en lligues supramunicipals heu de poder entrenar i competir en unes instal·lacions dignes i adaptades a l'esport corresponent. És el mínim que us mereixeu els qui porteu el nom de la nostra ciutat allà on aneu i que atraieu fins a Castelló cada cap de setmana a milers de persones”.

Carrasco ha destacat també el projecte del govern municipal de suport a les Joves Promeses “perquè el talent esportiu de Castelló es quede a Castelló” i l'atenció de les necessitats sobre activitats i salut dels col·lectius amb diversitat funcional, amb el foment de l'esport inclusiu. I afig: “Volem comptar amb l'opinió de tots perquè la nostra ciutat siga una gran capital de l'esport amb esdeveniments tot l'any”.

En la gala, la primera edil ha dedicat unes paraules especials a la exgimnasta olímpica Marta Linares García, que ha sigut l'ambaixadora de la festa i ha rebut un reconeixement a la seua trajectòria. “Eres una de les més importants esportistes que ha tingut Castelló. Gràcies per aquesta carrera modèlica en la qual has sigut la millor imatge de la capital de La Plana en el món. Gràcies per continuar sent un espill en el mirar-se els joves de Castelló”. A més, també ha agraït a l'organització de la gala per preparar un esdeveniment tan entranyable en el qual l'esport reivindica el seu paper com a cohesionador social, font de sociabilización i de salut.

Per part seua, la regidora Maica Hurtado ha destacat que “l'esport base és el fonament sobre el qual se sustenta el futur de molts dels xiquets i xiquetes de Castelló, transmet els valors de treball i la superació que a bé segur guiaran els passos d'aquesta important pedrera que té la nostra ciutat”. I en aquesta línia el compromís del govern municipal és que “la nostra ciutat siga l'aparador en el qual es fixen totes les competicions esportives perquè volem ser un referent en esport base”.

L'esdeveniment ha premiat l'esforç i la dedicació de nombroses promeses de l'esport castellonenc. Els guardonats: Marc Archilés (Escacs), Daniel Monfort i Andrea Sales (Atletisme), Sara Alguero (Ball esportiu), Álvaro Balada i Carmen Hernández (Bàsquet), Roberto Casanova, Laia Rodríguez (Handbol), Santiago Alejandro Murga (Beisbol) i George Vladimir (Boxa).

Els esportistes que han rebut Mencions Especials són els atletes Kevin Sánchez, Thierry Ndikumwenayo i Osarumen Odeh; Héctor Gargallo, per hoquei, Andrei Lungu, esportista de kick-boxing, Álex García, de jiu jitsu, i Sara Pinilla de gimnàstica artística.

La gala també ha retut homenatge a a el Club Patí Castalia, el Club Cocemfe Castelló BSR i el Club Kick-boxing Castelló