17/04/2024

La capital de la Plana s'erigeix com a seu de campionats nacionals amb la celebració d'un nou esdeveniment esportiu de primer nivell a la ciutat, Special Olympics en la modalitat de pàdel, que se celebrarà del 17 al 19 de maig en les instal·lacions esportives Impala en el Grau.

Hui, l'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha presentat aquest campionat acompanyada del director general Special *Olympics España, Enric Blesa; esportistes castellonencs de l'equip de la Fundació Síndrome de Down Castelló, Jorge, Samantha i Carlos i el seu coordinador, Quique Andrés; la regidora d'Esports, Maica Hurtado, a més d'organitzadors i patrocinadors d'aquesta prova.

La primera edil destaca que “per a la nostra ciutat és un orgull acollir aquest esdeveniment pel seu doble vessant, esportiva i al mateix temps inclusiva, que va en perfecta sintonia amb la nostra aposta per fer de Castelló una ciutat d'oportunitats per a tots i, alhora, convertir-la en una vertadera Capital de l'Esport”. En aquest sentit, Begoña Carrasco ha expressat la voluntat del govern municipal de “continuar treballant per un Castelló de tots i per a tots”.

Aquesta competició de pàdel reunirà 50 esportistes, 25 parelles amb discapacitat intel·lectual que arribaran fins a Castelló des d'Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Galícia, Madrid, Regió de Múrcia o la Comunitat Valenciana, entre altres llocs d'Espanya.

S'espera que siguen al voltant de 80 persones entre esportistes, entrenadors, voluntaris i membres de l'organització els que es donen cita a Castelló. A aquests se sumaran els acompanyants, per la qual cosa s'estima que siguen més de 300 persones les que arriben fins a la capital de la Plana.

Carrasco ha posat en valor els beneficis que aporten els esdeveniments esportius a la ciutat, que “suposen un revulsiu econòmic, una oportunitat per a diversificar l'oferta i desestacionalitzar l'arribada de turistes, que no sols vengen a l'estiu”.

Tenim una nova oportunitat perquè els visitants coneguen les nostres platges, ja que la competició es desenvolupa al costat de la mar, amb els nostres quiosquets oberts des de Setmana Santa per primera vegada en molts anys. També és una oportunitat per als restaurants i comerços del Grau”, assegura.

Per part seua, el director general de Special Olympics ha assenyalat que “per a nosaltres és molt important tornar a Castelló, on vam fer els últims jocs nacionals l'any 2008, que van ser els més grans que s'han fet per a persones amb discapacitat intel·lectual en la història d'Espanya i treballarem de la mà de l'Ajuntament per a poder tornar l'any que ve”.

Finalment, l'alcaldessa assegura que “queda demostrat que Castelló es mou i que té molta oferta durant tot l'any, per la qual cosa continuarem apostant pel turisme esportiu que ens posiciona en el mapa i contribueix a difondre el nostre atractiu turístic”.