21/10/2023

El govern municipal de PP i VOX ha registrat per al pròxim Ple d'octubre, el dijous que ve, una Declaració Institucional contra la tramitació de la Llei d'Amnistia per part del Govern de Pedro Sánchez.

“Sánchez planteja una Proposició de Llei que suposa una inconstitucionalitat flagrant i que només beneficia a un grup de persones a canvi de retindre la presidència del Govern, malgrat haver perdut les eleccions. Des del govern municipal de Castelló defensarem sempre la igualtat de tots els espanyols en l'aplicació de la llei, l'exclusivitat del poder judicial per a jutjar i fer executar el jutjat i la seguretat jurídica”, ha assegurat el portaveu del govern de la capital, qui ha demanat el suport de la resta de partits ”perquè el privilegi d'uns pocs no pot ser perjudici d'uns altres”, ha assegurat.

“Què ha passat perquè Pedro Sánchez i ministres del seu Govern com Juan Carlos Campo, Fernando Grande Marlaska i Carmen Calvo, entre molts altres dirigents socialistes, afirmaren en 2021 que una possible amnistia era inconstitucional i ara busquen, de nou, dreceres per a tirar-la avant sense els controls de legalitat de CGPJ, la Fiscalia i el Consell d'Estat?”, es pregunta. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “ni el legislador ni el poder executiu poden arrogar-se la facultat de declarar immunes a determinats ciutadans per un interés clar: mantindre's en el poder”.

“Sánchez vol amnistiar-se de la seua derrota electoral i el farà a qualsevol preu. L'amnistia és greu, però més greu encara és usar-la a canvi d'una investidura”, ha denunciat. “Estem en una subhasta a l'alça, els separatistes cada dia ens sorprenen amb una demanda nova i els que pagaran l'alt cost dels seus capritxos i els del líder socialista són els espanyols”. “Per això, considerem de gran importància portar al ple esta Declaració Institucional”, ha ressaltat.

En ella, es proposa al conjunt dels partits amb representació municipal “rebutjar qualsevol tipus d'amnistia o indult generalitzat per a qualsevol grup de ciutadans, qualsevol que siga el seu delicte; considerar que l'imperi de la llei és l'expressió de la voluntat popular, tal com estableix el preàmbul de la Constitució i compromet a tots els poders per al seu compliment i animar als partits constitucionalistes a buscar acords d'Estat que eviten que la societat espanyola es veja sotmesa a les condicions il·legals de partits independentistes”.

També s'inclou “donar trasllat d'estos acords a Presidència del Govern, a la Vicepresidència primera i ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a la Vicepresidència segona i ministeri de Treball i Economia Social, al ministeri de Política Territorial, i als portaveus parlamentaris en el Congrés i el Senat; així a la Junta de Govern de la FEMP”.