19/10/2023

El govern municipal format per PP i VOX ha registrat este mateix matí una declaració institucional que elevarà al Ple d'octubre, amb l'objectiu que siga recolzada per tots els grups polítics, prevalent el consens davant la situació sobrevinguda de la possible instal·lació d'una gasolinera en el barri de Rafalafena.


Cal recordar que la pròpia alcaldessa, Begoña Carrasco, declarava esta mateixa setmana, “este govern no té cap intenció que s'instal·le una gasolinera en una zona urbana ja consolidada, envoltada d'instal·lacions esportives i de tres col·legis. Per això, si els grups de l'oposició tenen la mateixa voluntat no tinc dubte que seran signants d'esta”.

En este sentit, afegia: “Recaptarem tots els informes necessaris que, per sentit comú, indiquen que no és el millor emplaçament per a una gasolinera”.

Ha sigut hui quan s'ha registrat esta iniciativa plenària a proposta del govern de la capital. Aquesta Declaració Institucional planteja que que tots els grups polítics municipals amb representació a l'Ajuntament s'oposen a la instal·lació d'una gasolinera dins del nucli urbà, tal com s'ha vingut sostenint des dels anys 80 del segle passat.

“De la mateixa manera, ens comprometem a explorar totes les vies administratives i judicials per a impedir la seua instal·lació. I en tercer lloc, s'instarà les Conselleries d'Indústria, Sanitat i Educació al fet que emeten Informes sobre la idoneïtat i viabilitat del projecte”, ha assenyalat el portaveu del govern Vicent Sales.

Cal recordar que quan el govern va ser coneixedor d'este projecte, tant Vicent Sales, com el regidor d'Urbanisme, Sergio Toledo, com el regidor de Seguretat Ciutadana i Emergències, Antonio Ortolá, es van reunir amb els veïns del barri per a recollir la seua preocupació i, al mateix temps, traslladar-los els passos que seguirà el govern per a evitar, sempre dins de la legalitat, que este projecte, la tramitació del qual s'inicia el 23 de maig, no es duga a terme.

Al mateix temps, el govern municipal estudia ja les alternatives que hi ha fora del nucli urbà per a reubicar la gasolinera i manté contactes amb l'empresa i el propietari del solar en qüesti.