26/11/2023

El Mercat de la Taronja ha tornat ha protagonitzar el matí del diumenge, en les places Fadrell i María Agustina de la capital de La Plana.

L'edil delegat de l'àrea d'Agricultura, Vicent Sales, ha participat de manera activa en el lliurament de més de 700 bosses reutilitzables, entre totes les persones que han efectuat una compra. Es tracta de bosses respectuoses amb el medi ambient, elaborades amb plàstic reciclat, que poden plegar-se per a poder-les portar i guardeu còmodament.

Tal com ha apuntat l'edil, és una iniciativa que “demostra el suport incondicional d'aquest Ajuntament als nostres agricultors. Hem de posar en valor esta cosa tan nostra com és el cultiu de taronges, perquè hi ha moltes famílies que continuen apostant, com a motor econòmic de les seues llars, per la collita de taronges i és obligació de les administracions, donar totes les facilitats perquè traguen el màxim rendiment, i aquest cultiu que tant ens identifica, no desaparega. Per això, aquest Mercat de la Taronja, és una plataforma tan idònia per a dinamitzar aquesta activitat, ajudar als agricultors i fomentar el comerç just i de proximitat a la nostra ciutat, perquè així els veïns puguen adquirir cítrics a un preu adequat”.

Sales ha recordat que, “precisament va ser un govern del PP, fa ara 14 anys, el que va crear aquesta iniciativa que ara ja està més que consolidada”. Ara, l'edil ha assenyalat que estan treballant en impulsar aquest mercat perquè tinga major projecció i aconseguisca ser un referent, per a ser d'interés tant per a productors com per a veïns.