27/04/2024

Amb motiu del Centenari de la Coronació de la Verge de Lledó, el Patronat de Turisme i el Gremi de Forners han repartit aquest dissabte un total de 2.200 unitats gratuïtes de la Flor de Lledó en la plaça Major.

El repartiment ha tingut lloc entre les 11.00 hores i les 13.30 hores i forma part del conjunt d'accions que s'estan duent a terme per a posar en valor la gastronomia castellonenca. La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, acompanyada dels regidors de comerç, Alberto Vidal i Cultura, María España, ha participat en l'esdeveniment.

L'edil de Turisme ha explicat que “volem que la Flor de Lledó es convertisca en un dolç referent en la nostra gastronomia per a potenciar la nostra rica tradició culinària”. A més, ha assenyalat que “aquest repartiment també ha sigut una oportunitat per a homenatjar la nostra Patrona en un dia en què el tradicional ‘Pregonet’ ha omplit de vida els carrers del centre”.

Per part seua, el regidor de Comerç i Consum ha assegurat que “amb aquesta iniciativa també volem posar en valor la increïble labor que realitza el Gremi de Forners a la nostra ciutat per a difondre i preservar la nostra rica tradició culinària”.

Cal recordar que la Flor de Lledó és una deliciosa pasta fullada amb crema de taronja i llima confitada creada pel Gremi de Forners de Castelló en 2016 específicament per a aquestes dates. Aquest producte artesà pretén traslladar al paladar les aromes de flor del taronger dels camps cítrics que emboliquen la basílica de Lledó.

​​​​​​​