28/09/2023

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui, en sessió plenària, una modificació de crèdits per import de 100.000 euros, que passaran al Patronat Municipal de Turisme per a continuar impulsant campanyes i activitats previstes fins a final d'any. Compromís ha votat a favor de la incorporació d'aquest romanent de tresoreria, mentre que PSOE ha votat en contra. Es tracta d'activitats per a la dinamització de la ciutat, que òmpliguen de vida els carrers i places de Castelló, al mateix temps que ajuden a reactivar l'economia local.

La sessió s'iniciat amb l'alcaldessa Begoña Carrasco convidant a tota la corporació i assistents al Saló de Plens a sumar-se a un minut de silenci pel pintor Wences Rambla Zaragozá, catedràtic de l'UJI i pintor, mort dijous passat a la platja de Benicàssim i pel conegut locutor de ràdio i expert en flamenc Juan Lloria Forcada que va perdre la vida diumenge passat en un accident de moto.

Els 100.000 euros més dels que disposarà el Patronat Municipal de Turisme aniran destinats, entre altres esdeveniments, al Festival Origen al parc Ribalta amb el qual es pretén potenciar festivals en espais naturals; dur a terme tots els certàmens i activitats dins del mes de l'arròs, que és aquest pròxim mes de novembre; muntar el mercat ambulant gastronòmic; desenvolupar l'esperada Ruta de la Tapa Sabors Castelló; així com poder fer la campanya de Nadal, tan important, amb desenes d'activitats d'oci infantil i juvenil per tota la ciutat.

El Ple també ha aprovat per unanimitat la declaració d'especial interés a les obres d'habilitació de locals per a la construcció de nou Centre de Salut Sequiol, el titular de la qual és la Conselleria de Sanitat Universal i SaludPública, a l'efecte de bonificació en la quota de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres.

Es tracta del centre de salut, en construcció, que donarà resposta a les diferents reivindicacions dels veïns de la zona sud-est de Castelló davant el tancament de consultori auxiliar Constitució, tancat en 2020. Està previst que una vegada obert atenga entorn de 9.000 pacients, molts d'ells derivats al Centre de Salut Palleter.

Centres educatius
El Ple també ha aprovat per unanimitat la declaració d'especial interés o utilitat municipal a les obres consistents en la reparació de danys existents en les cobertes de l'IES Juan Bautista Porcar, a l'efecte de bonificació en la quota de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres.

De la mateixa manera s'ha aprovat la declaració d'especial interés per a les obres d'adequació de la parcel·la per a les aules prefabricades que atenguen les necessitats de l'IES Cremor, a l'efecte de bonificació de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres. Aquesta parcel·la està situada en Camí Quadra Borriolench s/n amb Av Palmerar, és el mateix espai que van ocupar les aules provisionals que van acollir als alumnes del CEIP Vicent Marçà. La parcel·la ha sigut adequada per a respondre a les necessitats dels alumnes d'educació secundària procedents de l'IES Bovalar,

Ciutat Amiga de la Infància
Tota la corporació ha votat a favor de la sol·licitud a uNICEF *Comié Español de la renovació del segell de reconeixement de Castelló com a Ciutat Amiga de la Infància.

 

El Ple ha aprovat una moció del grup municipal Compromís, amb una esmena del Partit Popular, per a la consideració de les *Normes de Castelló com a base fonamental per a la normalització del valencià.

Per part del grup municipal Compromís s'ha acceptat una esmena del govern de PP y VOX per a la instal·lació de nínxols *columbarios en el cementeri de Castelló, per a albergar les restes exhumades de la fossa comuna del cementeri de San José.

I pel que respecta a una moció presentada pel grup municipal socialista, de suport a les exhumacions i reparació de la dignitat de les víctimes de la guerra civil i el franquisme, que ha comptat amb els vots en contra del govern municipal, el regidor Sergio Toledo, en nom el govern municipal ha lamentat que hi haja qui confonga memòria amb venjança.

“Des del govern municipal compartim el dret dels familiars a buscar als desapareguts i ho entenem com una reivindicació justa, però això està molt allunyat d'una llei purament ideològica que arriba a preveure l'expropiació de terrenys, per utilitat pública d'interés social, on hipotèticament podria haver-hi fosses”, ha argumentat Toledo.


Finalment, el Ple ha aprovat una Declaració Institucional per a exigir a la Generalitat Valenciana la construcció del nou Hospital General Universitari de Castelló.