30/10/2023

El regidor de Família i Infància, Alberto Vidal, s'ha reunit aquest matí amb Mª Carmen Molés i Alba Sebastián, representants del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, per a tractar els principals desafiaments als quals s'enfronten xiquets, joves i famílies en general des del punt de vista psicològic i social. La trobada ha servit per a fer una anàlisi de la situació i pensar que iniciatives podrien ajudar a fomentar una societat més sana en la qual la família siga la base fonamental.

La necessitat de la formació dels tècnics de Família i Infància per a poder millorar la forma en la qual fan el seu treball i adaptar-lo així a les necessitats actuals de la societat ha sigut una de les primeres conclusions de la reunió. En este sentit, ja siga en labors d'assessorament o de donar formació, el Col·legi de Psicòlegs ha mostrat la seua absoluta disponibilitat a la regidoria.

També s'ha tractat la importància de la configuració d'un grup de treball per a abordar la situació dels xiquets i adolescents a Castelló. De fet, una de les idees més rellevants ha sigut la importància de la creació d'un voluntariat per a joves que els ajude a estar més en contacte amb les necessitats reals de la ciutat.

A més, s'ha parlat sobre la importància de la col·laboració entre regidories per a abordar tots aquestos assumptes amb la finalitat que arriben a totes les àrees. Sobre això, Alberto Vidal ha assegurat que “treballar en conjunt i crear sinergies és fonamental per a així convertir a Castelló en una família de famílies”. El regidor també ha explicat que “garantir el benestar de la societat està directament relacionat amb cuidar a la família en tots els seus àmbits, i des d'esta regidoria treballarem per a això”.

Per part seua, Mª Carmen Molés ha dit que “la família és un dels contextos de referència més importants de l'ésser humà i més, quan parlem de xiquets i adolescents. La seua influència en el desenvolupament emocional i social és irrefutable. D'ací, la importància de treballar amb elles, de tindre-les en compte, de conéixer les seues necessitats, interessos i preocupacions perquè són font de canvi, de millora i també de prevenció”.