09/06/2024

La capital de la Plana es prepara per a rebre la pròxima edició d'Escala a Castelló, un esdeveniment que celebra l'herència marítima, la cultura i la gastronomia de la ciutat, oferint a visitants i locals una oportunitat única de connectar-se amb la seua història i gaudir d'una experiència enriquidora i entretinguda. La cita tindrà lloc del 24 al 28 d'abril de 2025, moment en què el Port tornarà a ser el millor escenari possible on es donen cita les activitats marineres i les visites als imponents vaixells.

Així es va acordar en la reunió, presidida per l'alcaldessa Begoña Carrasco i la regidora de turisme Arantxa Miralles, juntament amb representants de Velacuadra, l'empresa coordinadora de l'esdeveniment, Fernando Viota, Mireya Palau i Fabrizio Muzzati, on van fer balanç de la passada edició, amb rècord de visites, 106.000 visitants, un 7% més que en 2023, i de participació,12 navilis, i delineat els detalls clau per a l'any que ve.

L'alcaldessa va ressaltar la importància d'Escala a Castelló com un motor per al turisme local, particularment en coincidir amb el segon cap de setmana de Setmana Santa, moment en el qual molts veïns i visitants estan de vacances.

Entre les novetats més destacades per al 2025 es troba l'ampliació de l'àrea d'Escala Blava, amb conferències, activitats i programes educatius centrats en la consciència mediambiental. A més, un altre dels objectius serà aconseguir una major participació dels col·legis durant el Dia de Sant Vicent, una jornada especial per als escolars en la qual, aprofitant la presència dels vaixells, puguen organitzar-se activitats culturals i educatives per a ells.

En aquest sentit, una altra de les línies en les quals es posarà èmfasis serà la coordinació amb els centres d'educació especial per a fer més accessible l'esdeveniment i garantir que totes les persones, independentment de les seues capacitats, puguen gaudir. A més, s'estan estudiant mesures per a millorar la disponibilitat d'estacionament i promoure l'ús del transport públic durant l'esdeveniment.

Per part seua, Fernando Viota, de Velacuadra, va destacar el caràcter multidisciplinari de l'esdeveniment, que combina que combina l'espectacularitat dels vaixells històrics amb un complet programa d'activitats que ha convertit Escala a Castello en una cita ineludible per als amants de la mar i de les tradicions marineres.