11/02/2024

El Grau s'acomiada del seu Carnestoltes més participatiu i multitudinari. La tinenta d'alcalde del Grau, Ester Giner, ha destacat “la gran afluència que han tingut cadascun dels actes que hem organitzat per a aquesta edició. El Grau torna a ser un reclam turístic amb un Carnestoltes que ha despertat l'interés de molta gent que ha vingut de fora a gaudir de les nostres desfilades, de les actuacions musicals i de les moltes novetats que hem incorporat com els tallers infantils”.

L'edil ha assegurat “que el Carnestoltes és una oportunitat per a tots els comerços i negocis d'hostaleria del Grau i suposa un revulsiu econòmic per a la zona. Ho hem vist aquest cap de setmana, amb els negocis d'hostaleria plens, era complicat trobar una taula per a sopar i així ens l'han transmés”. I afig: “el Grau ha de mantindre sempre la millor imatge per a ser eixe referent turístic, amb programació tot l'any que contribuïsca a desestacionalitzar l'oferta, tal com ens hem marcat des del govern municipal que lidera Begoña Carrasco”.

En aquest sentit, Giner ha posat en valor tot el treball que s'ha realitzat “per a aconseguir un Carnestoltes a l'altura del que els grauers mereixen, gràcies a la implicació dels veïns i de l'Associació de Comerços del Grau, amb la qual hem dut a terme un nou concurs de màscares i un altre amb les mascotes que han sigut tot un èxit”, ressalta.

“Enguany hem potenciat la programació amb més de 20 actes i amb moltes novetats, els concursos de màscares, els tallers per als més xicotets, el canvi d'ubicació del sopar de pa i porta a la Sala Grau i el canvi de recorregut de la Gran Desfilada que ha tingut molt bona acceptació i ha permés que hi haja gent al llarg de tot el recorregut que ha finalitzat en l'avinguda del Port”, explica Giner.

Quant a la programació, Giner assegura que “el divendres, malgrat la pluja, la recepció del rei Carnestoltes va ser massiu i el pa i porta va reunir més de 600 persones a la Sala Grau que van gaudir de la primera jornada del Carnestoltes i així, en tots els actes del cap de setmana”.

Carnestoltes inclusiu

Un altre encert que ha volgut destacar l'edil ha sigut el caràcter inclusiu del Carnestoltes. “Les persones amb mobilitat reduïda han tingut a la seua disposició un espai reservat en els actes de la Gran Desfilada del dissabte i en l'Enterrament de la Sardina. A més, la Crida Infantil i la recepció del *rei Carnestoltes han comptat amb una intèrpret de llengua de signes”, afirma.

La tinenta d'alcalde del Grau ha explicat que “des del govern municipal treballem perquè cada any el nostre Carnestoltes cresca més i siga un referent”. Per aquest motiu, a través de la regidoria de Serveis Públics i en coordinació amb la Tinença d'Alcaldia del Grau, per a aquesta edició s'ha reforçat la il·luminació, engalanant el Grau amb més d'un centenar d'adorns lluminosos i amb focus cada 5 metres al llarg del recorregut de la Gran Desfilada de Carnestoltes que garantiren una bona il·luminació i per a donar-li una major esplendor a l'esdeveniment.

A més, per a la tinenta d'alcalde del Grau, “enguany, hem actuat amb previsió i hem redoblat esforços, posant il·luminació en el CEIP La Marina, perquè els veïns prepararen les carrosses amb total seguretat”.

També, “davant la massiva afluència que han congregat els actes més multitudinaris, hem comptat amb un desplegament extra d'efectius per a la recollida de residus i un dispositiu de neteja durant els tres dies que ha durat el Carnestoltes per a mantindre net el Grau”, apunta Giner.

Hui, el tradicional ‘Soterrament de la sardina’ ha posat el punt final a un reeixit cap de setmana. “Hi havia moltes ganes de Carnestoltes i els veïns i veïnes ho han donat tot. Ha sigut un gran cap de setmana”, conclou.

​​​​​​​