08/04/2024

Escala a Castelló ha posat el seu fermall d'or amb el dia dedicat als col·legis, com a novetat d'enguany. Han participat més de 300 xiquets de 5 col·legis de la capital i un institut en un programa educatiu especial per a ells, a més de visitar les embarcacions.

Una altra de les novetats ha sigut la presència d'un total de 30 usuaris de l'associació Frater Castelló, amb mobilitat reduïda, que han sigut convidades per la regidoria de Benestar Social en l'aposta del govern municipal per la igualtat d'oportunitats. Tots han pogut gaudir de les explicacions a peu de les embarcacions.

En la seua visita els han acompanyat l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco; la tinenta alcalde del Grau, Ester Giner; la regidor de Turisme, Arantxa Miralles; la regidor d'Educació, María España; i la regidor de Benestar Social, Maica Hurtado.

Han sigut alumnes dels col·legis CEIP Maestro Canós, CEIP L’Illa, CEIP Exèrcit, International School of Castelló, IES Penyagolosa i CEIP Pineda els que han tingut l'oportunitat de submergir-se en el fascinant món de la mar a través de nombroses activitats. Amb la col·laboració de la Fundació *Nao Victoria i la Fundació Blava Marí, s'han celebrat des de tallers fins a visites guiades als vaixells històrics.

L'alcaldessa ha explicat que “Escala a Castelló és un esdeveniment plural perquè puguen gaudir des dels més xicotets fins als més majors, incloent-hi les persones amb alguna mena de discapacitat. Estem orgullosos del resultat perquè malgrat ser un dia laborable ha *habid molta afluència de públic, la qual cosa suposa un gran revulsiu econòmic per al Grau”.

A més, la primera edil ha celebrat que “aquesta festa de la mar ha tingut repercussió en els comerços del Grau, a través d'algunes de les novetats que s'han posat en marxa enguany com el mercat ambulant ‘Comerços a la Mar’ o amb menús especials en restaurants, que han ajudat a enaltir la gastronomia grauera”.

Per part seua, la regidor de Turisme ha explicat que “el dia de hui ha sigut una grandíssima oportunitat per a ensenyar als visitants les riqueses del Grau, posant en valor qüestiones com la riquesa gastronomia, la qualitat del nostre comerç local o els grans atractius les nostres platges amb els serveis operatius des de Setmana Santa. Sens dubte, aquest és el camí per a desestacionalitzar el turisme”.

​​​​​​​