19/10/2023

L'Ajuntament de Castelló ha adjudicat les obres d'il·luminació de les pistes d'atletisme de les instal·lacions esportives del Gaetà Huguet per un total de 469.632,7 euros. “Les actuacions tenen un termini d'execució de 20 setmanes i està previst que es cofinancen en un 50% pels fons europeus Feder”, tal com ha explicat el portaveu de l'equip de Govern, Vicent Sales. Entre els compromisos assumits per Sistemes i Muntatges Symelec destaquen “contractar dues dones en l'equip de producció, ampliar el termini de garantia en quatre anys més respecte al mínim establit en el plec d'un any exigit i utilitzar un vehicle zero emissions”, ha detallat. I ha concretat que l'actuació consisteix en la modificació dels projectors actuals de les torres de la pista amb noves lluminàries LED “dins del nostre interés per la millora de l'eficiència energètica en les instal·lacions municipals”.

Este ha sigut un dels punts avalats per la Junta de Govern Local en la qual també s'ha tractat l'aprovació del projecte Grans Ciutats 2023. “Este és un altre dels ‘empastres’ que rebem de l'anterior corporació”, ha indicat Sales. Sobre aquest tema, ha explicat que “amb data 15 de juny, l'endemà passat de prendre nosaltres possessió, va arribar la resolució del director general de Labora informant l'anterior corporació d'una ajuda per a la realització d'accions dirigides a col·lectius amb el risc d'exclusió en municipis de més de 100.0000 habitants. En concret, es concedien 233.210 euros però no es va fer res”. “Nosaltres ens trobem amb una ajuda que ens obligava a haver tancat huit contractacions des de l'1 de gener i de la qual no sabíem res. És una ‘subvenció enganyosa’: el que la fa justifica el seu treball però és impossible que els consistoris es puguen beneficiar d'ella”, ha continuat. Finalment, “lluny de renunciar, hem sigut capaços de posar-vos a treballar i que huit persones s'acullen a esta subvenció –4 orientadors laborals, dos intermediadors laborals i dos auxiliars administratius-- i rebrem 146.540 euros, un 63% del total”, ha anunciat.

A més a més, ha tirat avant la revisió excepcional del preu pel qual es va adjudicar l'obra del Centre d'Envelliment Actiu. Sales ha detallat que “el contracte es va signar en 6 de novembre del 2020 i, des de llavors, hi ha hagut un importantíssim increment dels preus dels materials d'obra que, en este cas, l'empresa ha estimat en 668.420 euros”. “L'informe tècnic ens diu que el càlcul és correcte i, per tant, la petició de la mercantil s'accepta”, remarca. Respecte a la posada en marxa de les instal·lacions, ha indicat que els canvis en la normativa efectuats per l'anterior Consell han obligat a realitzar una sèrie de modificacions en l'obra “però la inauguració és imminent”.

Quant a les accions per a proporcionar una major qualitat de vida als majors de Castelló, també s'han aprovat les bases per a la concessió de subvencions a les associacions de gent gran que no disposen d'un local municipal. Esta partida suma 60.000 euros.

Un altre dels assumptes despatxats ha sigut l'adjudicació a Becsa de les obres de rehabilitació i millora de l'accessibilitat de l'edifici municipal Mestrets, situat al carrer Huesca, després de la renúncia de la primera seleccionada. L'import de licitació és de 2,75 milions d'euros i el termini d'execució és de 12 mesos “amb el compromís de contractar treballadors amb dificultats d'accés al mercat laboral amb un total de 40 jornades laborals completes”.

Finalment, s'han concedit ajudes a dues empreses dins del Pla de Recuperació del Talent. “Es tracta de mercantils que generen ocupació de qualitat a la nostra ciutat i que permeten que persones preparades i formades es queden a Castelló”, ha finalitzat Sales.