03/11/2023

Castelló brillarà amb llum pròpia aquest Nadal. I és que la Junta de Govern Local ha aprovat incrementar el pressupost destinat a il·luminació en un 12%. Així ho ha anunciat el portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, qui ha detallat que “hi haurà 37.808 més per a instal·lar nous elements, perquè des d'aquest equip de govern considerem que el contracte es quedava molt escàs, tal com es va poder comprovar l'any passat”. “Apostem per dinamitzar el comerç amb campanyes ambicioses i aquesta mesura s'emmarca en aquesta voluntat d'atraure gent cap al centre”, ha destacat.

 

En concret, l'ampliació pressupostària permetrà instal·lar a la Porta del Sol una gran caixa de regal amb passatge de persones i dos arcs de fantasia transitables; en l'avinguda Rei Don Jaime hi haurà un fanal lluminós pel qual podran passar els ciutadans i s'il·luminarà un arbre natural; i en la plaça Cardona Vives anirà una gran bola transitable. Per part seua, en la plaça Hort dels Corders es col·locarà un arc de fantasia i al carrer Enmig, garlandes formant un sostre lluminós. “Castelló ha d'exercir de capital comercial i per això ens posem al costat del sector perquè campanyes com la de Nadal siguen un èxit”, ha remarcat Sales. I ha afegit que a aquest 12% d'increment se li sumarà un altre 8% per a les llums de Carnestoltes i Magdalena. “Així, entre les tres tindrem un 20% més de pressupost, l’augment màxim que ens permet la legislació vigent”.

 

D'altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat consignar 1,15 milions d'euros per a la modernització del sector comercial i la digitalització dels mercats. Es tracta d'una partida destinada a dos projectes, el ‘Marketplace’ (525.624 euros) i el ‘Smartmarket’ (625.755 euros), tots dos inclosos dins del pla ‘Modernització Sostenible i Accessible dels Comerços de Castelló’. “És un programa finançat en un 80% amb Fons Europeus Next Generation”, ha matisat el portaveu municipal. I ha concretat que el primer d'ells consistirà, entre altres, en la instal·lació de taquilles refrigerades en el Mercat Central i el de Sant Antoni, a més de diferents punts de la ciutat, perquè els veïns puguen realitzar les seues compres ‘en línia’ tant en els mercats com en els comerços que desitgen adherir-se, i recollir-los sense necessitat de desplaçar-se al centre. “Es tracta d'oferir als xicotets establiments la possibilitat de competir de tu a tu amb les grans plataformes de distribució oferint als castellonencs productes de qualitat, ‘quilòmetre 0’, als quals tindran accés de manera ràpida i sense quasi moure's de casa”, ha detallat.

 

Quant al segon, inclou en tots dos mercats actuacions d'accessibilitat per a persones en situació de discapacitat auditiva i visual o la implementació de xarxes wi-fi d'última generació per a la consulta d'etiquetes digitals, entre altres. “És una inversió en eines que es reutilitzaran quan es duga a terme la reforma del Mercat Central”, ha matisat.

 

Així mateix, la JGL ha aprovat el ‘Pla d'adaptació i millora de les oficines d'assistència en matèria de registre’. “Aquest projecte implica dotar a les tinences d'alcaldia de la ciutat de serveis que en aquests moments no poden oferir per no comptar amb un administratiu”, ha assenyalat. “Descentralitzem l'administració per a facilitar als veïns la realització de les gestions del dia a dia, tal com ens vam comprometre”, ha subratllat el portaveu municipal.

​​​​​​​