07/02/2024

07 de febrer de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha subratllat “el ferm suport que oferim al Banc d'Aliments, amb un acord anual que arriba als 50.000 euros per a donar suport a eixa activitat tan important per als nostres veïns. L'alcaldessa ha subratllat que “això suposa un augment del 40% respecte al que van percebre l'any passat”.

L'alcaldessa ha recordat que “el Banc d'Aliments de Castelló ha augmentat el nombre d'assistències en quasi un 25% respecte a tot l'exercici anterior, arribant a més de 21.000 beneficiaris. És per aquest augment també pel qual des de l'Ajuntament redoblem eixe suport econòmic”.

“Entitats socials com el Banc d'Aliments arriben on no el poden fer a vegades les administracions. Per això és imprescindible continuar mostrant el nostre suport i, el més important, que es traduïsca en una col·laboració que permeta que continue la seua activitat assistencial”, ha dit.

Carrasco ha recordat que “aquesta col·laboració de l'actual equip de govern de l'Ajuntament, contrasta amb el bloqueig de l'anterior govern de coalició, encapçalat per Amparo Marco. Una situació que solucionem en benefici de totes eixes famílies castellonenques que no tenen garantida ni tan sols una necessitat bàsica com és menjar una vegada al dia”.

La primera edil ha subratllat també “la sensibilitat de l'Ajuntament de Castelló cap a aquesta organització i al treball que realitzen el seu voluntaris, de manera totalment altruista. El Banc d'Aliments es converteix en un gran aliat per a canalitzar tota aquesta solidaritat cap a les persones amb menys recursos que reben la seua ajuda.”.

Per part seua, Santiago Miralles, president del Banc d'Aliments de Castelló, i vicepresident a nivell nacional, ha traslladat també a l'alcaldessa de Castelló la seua preocupació perquè “el nou model de targeta moneder, que substitueix a la cistella d'aliments que gestionaven fins ara, suposarà deixar fora a moltes persones de la nostra ciutat”.

La primera edil també ha insistit “que des de l'Ajuntament no deixarem de tendir la mà i aportar el nostre granet d'arena a un treball encomiable i que beneficia a la societat castellonenca. Una labor essencial per a lluitar contra la desigualtat i en favor de milers de famílies amb pocs recursos o en risc d'exclusió”.

El Banc d'Aliments de Castelló gestiona prop de 900.000 euros a l'any en aliments. A més, la seua labor ha sigut objecte de reconeixements com és l'Alta Distinció de la Generalitat, que els va ser atorgada en els passats ‘Premis 9 d’Octubre’ per la Generalitat Valenciana”.

 

 

 

 

​​​​​​​