04/01/2024

L’activació dels 4 programes suposaran la contractació de 132 persones durant un període de 12 a 18 mesos

El regidor d'Ocupació de l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo ha anunciat que l'Ajuntament ja ha rebut la resolució de l'aprovació de la posada en marxa del quart programa d'ocupació i formació, amb aquest serà la primera vegada que des del consistori s'activen de forma simultanieja 4 plans mixtos. Redondo ha destacat que “és la primera vegada que l'Ajuntament activa una quantitat de projectes d'aquesta mena de manera simultània, l'objectiu fonamental de la qual és incrementar l'ocupabilitat dels castellonencs”.

Es tracta del programa T’avalem cofinançat per Labora i el Fons Social Europeu, que conjuga sessions de formació amb la realització d'obres i prestació de serveis d'utilitat pública o d'interés social, prevalent aquells que tinguen caràcter innovador.

L'edil ha subratllat que “gràcies a la posada en marxa d'aquests 4 programes mixtos en 2024, un total de 132 persones que es troben en situació de desocupació i estan inscrites en els serveis públics d'ocupació com a demandants, seran contractats durant un període de temps d'entre 12 i 18 mesos”.

Les accions formatives tindran lloc en les instal·lacions del Centre Municipal de Formació Tetuan XIV i les especialitats comprendran: obra de paleta, electricitat, agricultura ecològica, muntatge d'instal·lacions calorífiques, reproduccions de molde i peces ceràmiques artesanals, operacions auxiliars de revestiments continus en construcció, soldadura amb elèctrode revestit i TIG, jardineria, fusteria de fusta i operacions auxiliars de serveis administratius i generals. En aquest sentit, l'edil ha recordat que “al costat d'aquestes formacions també rebran classes sobre competències clau en matemàtiques, llengua així com rebran altres complementàries en prevenció de riscos laborals, informàtica i orientació laboral i igualtat de gènere”.

Finalment, Juan Carlos Redondo ha conclòs recordant que “això és una mostra més de la prioritat d'aquest govern per la posada en marxa d'iniciatives enfocades a generar oportunitats laborals”

 

 

 

 

 

 

 

​​​​​​​