05/02/2024

05 de febrer 2024.- El regidor de Serveis Públic, Sergio Toledo, ha anunciat hui la posada en marxa d'una nova sèrie de tallers dins de la campanya de promoció del compostatge “Castelló Composta”.

En concret, aquestes noves sessions tindran lloc en el Casal *Jove del Grau el dilluns 12 de febrer de 17.30 h a 19.30 h i dimecres 14 de febrer de 10.30 h a 12.30 h. I en el Centre *Urban, el 16 de febrer de 17.30 h a 19.30 h.

Toledo ha recordat que “al juny de 2023 es va realitzar una primera campanya ‘Castelló Composta’, impulsada per l'àrea de Gestió Integral De Residus de l'Ajuntament de Castelló de la Plana. La campanya va tindre l'objectiu de facilitar el compostatge domèstic aprofitant els residus orgànics generats en la llar”.

Per a edil “aquest és un exemple de l'aposta de l'equip de govern per l'agricultura sostenible entre la ciutadania. Amb aquests tallers sobre compostatge, difonem també valors del reciclatge i d'educació ambiental en l'àmbit domèstic entre les famílies castellonenques, ja que es tracta d'una tècnica senzilla en la qual poden col·laborar fins i tot els més xicotets”.

“A causa del bon acolliment per part dels castellonencs en l'anterior edició, aquesta campanya es reprén durant aquest mes de febrer de 2024 per a oferint més unitats de compostadores, que els participants podran emportar-se als seus domicilis. Una tècnica que redueix l'ús de fertilitzants químics, millora la fertilitat i l'absorció de nutrients per part de les plantes”, ha explicat.

Sergio Toledo ha insistit en “el compromís de l'Ajuntament amb aconseguir una ciutat més sostenible i compromesa amb el medi ambient. Per a això és molt important les accions que duem a terme des de l'equip de govern, però també fer partícips als nostres veïns i veïnes amb iniciatives com ‘Castelló Composta’, que aposta per l'educació ambiental i una participació ciutadana activa en temes mediambientals”.

Els requisits per a participar en la campanya són: residir a la ciutat de Castelló, disposar d'un mínim d'un metre quadrat de terra, assistir a la sessió informativa, emportar-se la compostadora amb els seus propis mitjans i proporcionar informació a l'Equip d'Educació Ambiental.

I per a l'obtenció de les compostadores, les persones interessades hauran d'inscriure's per a assistir a una xarrada, i en finalitzar la mateixa, se'ls subministraran tots els materials.

Inscripcions

Sergio Toledo ha animat que, “des de hui mateix, les persones interessades s'inscriguen. La manera de fer-ho és a través d'un formulari en la web del propi Ajuntament www.castello.es “.

En el cas de tindre algun problema amb la inscripció, es podrà contactar amb l'Equip d'Educació Ambiental a través de la següent adreça de correu electrònic: educacioambiental@castello.es .