06/02/2024

06 de febrer de 2024.- L'Alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha sigut present aquesta vesprada en la constitució del Consell Municipal de Participació Ciutadana (CMPC),que ha tingut lloc en saló de plens de l'Ajuntament. L'òrgan municipal està presidit pel regidor de Barris, Paco Cabañero.

Carrasco, ha destacat que “hui és un dia molt important per als veïns i veïnes de Castelló i les associacions de tota la nostra ciutat. Amb la posada en marxa del Consell Municipal de Participació Ciutadana aconseguim donar veu i vot, de manera efectiva al moviment veïnal de Castelló”.

L'alcaldessa de Castelló ha expressat que “sense la vostra participació poc val el que ací s'acorda. Perquè de què serveix alguna cosa si no es basa en el bé de tota la societat? Eixe sentit de comunitat, de participar tots d'un projecte conjunt, és el que ens porta a impulsar aquest Consell de Participació Ciutadana. I eixe objectiu comú es diu: Castelló”.

Carrasco ha remarcat que “el nou Consell Municipal de Participació Ciutadana és, per fi, una realitat. I hem volgut recuperar el protagonisme que havia perdut, que les associacions i federacions guanyen en autonomia. Sense vetos, sense tuteles, donant veu i vot a la ciutadania”.

La primera edil ha remarcat que “eixa va ser la promesa que vam fer abans d'arribar al govern de la ciutat i complirem amb la paraula donada. Però com millor es predica és amb l'exemple. La participació ciutadana és i serà un dels eixos principals per a aquest equip de govern. Tornar a donar la paraula, a parlar amb els veïns. Tornar a trepitjar el carrer i comprovar in situ els problemes de la ciutat”.

“En total seran 47 representants d'associacions de veïns, entre les quals s'inclouen les aprovades en l'últim ple municipal, on es va donar entrada a quatre federacions veïnals. Unes federacions a les quals hem obert, per primera vegada de manera oficial, aquest Consell Municipal de Participació Ciutadana, ampliant la representativitat i pluralitat d'aquest òrgan”, ha explicat Carrasco.

La manera d'aprofundir en aquesta participació ciutadana “es basa en el diàleg i escolta activa. Perquè ningú com els veïns com les associacions veïnals per a detectar les necessitats de cada barri i quins projectes sumen i quins no. Ho hem comprovat, desgraciadament, no fa molt temps”.

Així, la primera edil també ha volgut posar l'accent en el fet que “abans, l'abandó del govern municipal feia que les reunions no s'arribaren a celebrar per falta de quòrum. Una circumstància provocada pel desencantament dels veïns davant la desídia dels dirigents de l'ajuntament”.

Primers acords del CMPC

Entre els acords que s'han pres en aquesta sessió de constitució es troben el nomenament del regidor Vicent Sales com a vicepresident del Consell, a proposta del president.

Begoña Carrasco també ha informat de l'aprovació “de la constitució de tres Comissions de Treball, que coincidiran en temàtica amb tres grans àrees de gestió municipal com són: àrea de Ciutadania i Participació; Urbanisme i Serveis Públics i Impuls Econòmic, Ocupació i Capital Humà”.

A més, en altres dos punts s'ha acordat la designació de dos representants d'aquest Consell per a la seua integració en el Consell Escolar Municipal i d'un membre del mateix que formarà part del Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes.