17/01/202416 de gener de 2024.- L'Alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyada pel secretari autonòmic d'ocupació, Antonio Galvañ, el director general d'ocupació i formació, Elías Amor, a més del regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, ha posat l'accent aquest matí en “l'aposta per la formació a la carta per als nostres veïns i veïnes, a través dels diferents programes i tallers d'ocupació que s'ofereixen des del Centre Municipal de Formació Tetuan”.

Carrasco ha posat l'accent que “hui podem anunciar una molt bona notícia ja que, per primera vegada, des de l'Ajuntament de Castelló impartirem quatre Programes Mixtos d'Ocupació i Formació de manera simultània”.

Aquests projectes són: ‘Taller d'Ocupació 15’, ‘Taller d'Ocupació per a Dones’; ‘Escola d’Ocupació Et-formem’ i el programa de garantia juvenil ‘T’avalem’, per a joves entre 16 i 30 anys, atenent així una de les prioritats que tenen els joves de la nostra ciutat, com és l'accés a una ocupació”.

“En total seran 132 persones en situació de desocupació, de millora d'ocupació o persones amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, les que es beneficiaran d'aquests programes que es desenvoluparan al llarg d'aquest any 2024, sent un centre referencia a nivell autonòmic i nacional”, ha destacat Carrasco.

La primera edila ha recordat que “en l'actualitat aquesta oferta formativa que posem a l'abast dels veïns i veïnes de Castelló compta amb fins a 91 especialitats diferents homologades, en activitats com les de la construcció; ceràmica; instal·lacions energètiques; lampisteria; agricultura; electricitat; obra de paleta; informàtica; administració...etc.”.


“Una formació que beneficia de manera directa a les persones demandants d'ocupació, però també a les nostres empreses, que poden rebre a nous treballadors, amb noves competències adquirides, generant més activitat i riquesa”, ha assegurat.

Quant a inversions, l'Alcaldessa ha destacat que “aquestes iniciatives han captat últimament al voltant de 4,6 milions d'euros per part de Labora, que sumat a l'actual exercici 2024, arribarà a quasi 6 milions d'euros d'inversió”.

Begoña Carrasco ha insistit que “no hi ha millor política social que la creació d'ocupació estable i de qualitat i aquest ho creen les empreses. I amb els programes i tallers del Centre Municipal de Formació de Tetuan XIV, estem segurs que tant les persones que volen guanyar en competències per a aconseguir un lloc de treball, com les empreses que necessiten d'aquests treballadors, ixen guanyant. O, cosa que és el mateix, amb aquesta mena d'iniciatives ix guanyant tota la societat castellonenca”.

Per part seua, el secretari autonòmic, Antonio Galvañ, ha comentat que “eixim molt responsabilitzats amb aquest projecte, veient una instal·lació modèlica, en un territori i una ciutat que mereix tota la nostra dedicació com és Castelló. I també hem anat recollint idees per a anar millorant aquest projecte, perquè al final aconseguim l'objectiu que no és un altre que, finalment, la gent isca d'ací formada, amb un certificat de professionalitat i inserida en el mercat de treball”.