27/11/2023

Els veïns de Castelló tenen des de hui la possibilitat de tindre la nova targeta ciutadana ‘Smart’ amb caràcter gratuït que conjumina diferents serveis municipals com el de préstec de bicicletes “Bicicas”, així com el TRAM, el de transport urbà (autobusos) o el servei de préstec de llibres a la biblioteca municipal i punts de lectura municipals.

Des de primera hora molts castellonencs s'han acostat tant a les oficines de l'Ajuntament com de la Tinença d'Alcaldia del Grau per a interessar-se per la targeta ciutadana i portar-li-la ja en suport físic. En el primer dia s'han registrat un total de 65 sol·licituds. El personal de l'oficina de targeta ciutadana ha expedit 5 targetes físiques en el Grau i s'han expedit 20 a l'Ajuntament a més de les sol·licituds en línia que han sigut 40.

Amb aquesta eina pretenem facilitar la vida als castellonencs perquè en un únic suport i a un sol clic els veïns tenen diferents serveis municipals incorporats als quals s'aniran incorporant uns altres com poder accedir a les instal·lacions esportives municipals o taquilles intel·ligents per a recollir les compres en línia en el comerç local i mercats municipals. És una targeta viva”, ha assenyalat el regidor de Modernització, Paco Cabañero.

Es pot obtindre en format físic o virtual, a través de l'app Targeta Ciutadana Castelló perquè “volem ser una ciutat moderna, adaptada a les noves tecnologies i a l'altura d'altres grans capitals com Gijón o Logroño que també són pioneres en la implantació d'una targeta ciutadana”. L'edil assegura que “avancem en la digitalització amb aquesta eina i estem treballant a ampliar el projecte dins del pla d'aconseguir que Castelló siga una smart city”.

La implantació de la Targeta Ciutadana ha suposat una inversió de 344.521 euros cofinançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de la EDUSI de Castelló i 50% per l'Ajuntament.

Les persones que desitgen sol·licitar-la, poden fer-ho en l'oficina de targeta ciutadana, a l'Ajuntament o en la Tinença d'Alcaldia en horari de 9:00h a 12:00h amb cita prèvia i de 12:00h a 13.00 sense cita. A més està disponible l'APP per a descàrrega en suports mòbils.

​​​​​​​