19/10/2023

L'Ajuntament de Castelló s'ha sumat al Dia Mundial Contra el Càncer de Mama que es commemora hui, 19 d'octubre en la plaça Major. Un acte multitudinari que ha comptat amb la participació de la Sudelegada del Govern, Soledad Ten; la delegada del Consell, Susana Fabregat; la presidenta de la Diputació Provincial, Marta Barrachina; regidors de la corporació i la pròpia alcaldessa de la capital, Begoña Carrasco, entre altres autoritats.

Amb un llaç format per globus de color rosa de fons s'ha dut a terme la lectura del manifest en la qual han participat nombrosos representants de diferents entitats i en el qual no han faltat voluntaris de l'Associació Espanyola contra el Càncer de Castelló, pacients de càncer de mama i membres de la societat civil.

L'alcaldessa ha participat en la lectura del manifest en el qual ha fet una crida a la col·laboració de totes les institucions públiques i privades per a poder continuar avançant en la investigació i en els tractaments que milloren la qualitat de vida dels pacients de càncer de mama.

En la plaça s'han instal·lat diversos taules informatives de l'Associació Espanyola contra el Càncer per a donar a conéixer l'assessorament i l'ajuda que presta l'entitat a les pacients i a les seues famílies. En l'acte l'associació ha posat a la venda diferents productes per a recaptar fons per a la investigació.

Càncer de mama

‘El rosa és més que un color’. Este és el lema que s'ha triat per segon any consecutiu per a commemorar el Dia contra el Càncer de Mama. Els participants en la lectura del manifest en esta jornada han recordat que el moviment rosa s'ha traduït en investigació, prevenció i detecció precoç, suport i col·laboració.

En 2023 s'han impulsat grans avanços en investigació i en la participació de les dones en el cribratge del càncer de mama, no obstant això cal no oblidar que el càncer de mama és el tumor més freqüent en dones de tot el món amb especial incidència en aquelles edats compreses entre els 45 i 65 anys.

En l'últim any s'han diagnosticat 34.740 nous casos de càncer de mama a Espanya. En el cas de la província de Castelló la xifra se situa en 425 casos.