18/11/2023

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat del regidor de Medi Ambient, Cristian Ramírez, la d'Educació, María España i la tinenta alcalde del Grau, Ester Giner, ha participat aquest dissabte en la Jornada ‘Mares Circulares’ que organitza Coca-Cola i que compta amb la col·laboració de Radio Castelló i l'Ajuntament. Entorn d'un centenar de voluntaris han participat en aquesta jornada de neteja de les platges de Castelló que s'ha realitzat enfront del Planetari i en la qual han aconseguit reunir 15 quilos de residus.

La primera edil assegura que “ha sigut una experiència formativa molt interessant en la qual hem aprés molt”. Així mateix, ha posat en valor aquest gran projecte i ha manifestat la voluntat del govern municipal de “continuar col·laborant per a conscienciar de la importància de mantindre netes les nostres platges i sobretot amb accions dirigides als més xicotets que són el nostre futur”.

És un projecte de sostenibilitat ambiental i conscienciació ciutadana que persegueix netejar costes, espais protegits i fons marins d'Espanya, a més de fomentar el reciclatge i impulsar l'economia circular. Aquesta acció ha involucrat a múltiples agents implicats des d'una perspectiva que integra prevenció, recollida, sensibilització i investigació. Al llarg de 2022, la iniciativa sota el títol ‘Mares Circulares’ ha dut a terme la neteja de 140 platges i entorns aquàtics d'Espanya i Portugal. En aquesta mena d'accions amb voluntaris s'utilitza una categorització simplificada i un pesatge en quilos dels residus recollits. D'aquesta manera, es facilita la labor dels voluntaris i la seua posterior deposició en els contenidors de residus municipals.