07/02/2024

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Serveis Públics i en coordinació amb la Tinença d'Alcaldia del Grau, engalanarà el Grau amb mig centenar d'adorns lluminosos amb motiu de la celebració del Carnestoltes aquest cap de setmana.

Enguany es comptarà amb nous adorns que romandran encesos en horari de 18.00 a 2.00 hores des del divendres 9 i fins al diumenge 11 de febrer per a ambientar els carrers i viure de ple la màgia del Carnestoltes. “El Grau ja està preparat per a acollir els més 20 actes que hem programat amb moltes novetats perquè puguen gaudir-los tant veïns, com a visitants i reforçar així l'atractiu turístic del districte marítim”, assenyala la Tinenta Alcalde del Grau, Ester Giner.

Des de la regidoria de Serveis Públics, l'edil responsable Sergio Toledo comenta que s'han instal·lat 50 peces decoratives, la meitat d'arcs centrals de màscares amb llums led, també hi ha decoració en els fanals. Aquesta decoració lumínica està situada en l'avinguda del Port, al carrer Canalejas, en la plaça Verge del Carmen i en el passeig Buenavista.

A més, s'instal·laran focus cada 5 metres al llarg del recorregut de la Gran Desfilada de Carnestoltes per a garantir una bona il·luminació i per a donar-li major esplendor a l'esdeveniment.

Des de l'1 de febrer hem reforçat la il·luminació a la nit en el pàrquing del CEIP La Marina perquè la zona estiga il·luminada mentre els veïns preparen les carrosses”, assegura l'edil de Serveis Públics.

Dispositiu especial de neteja

La celebració del Carnestoltes en el Grau preveu una massiva afluència de persones als carrers i places que requereix redoblar esforços per a mantindre net el Grau. En aquest sentit hi ha previst un dispositiu especial de neteja en el Grau durant els dies del Carnestoltes. Aquest pla contempla un desplegament d'efectius extra per a la recollida de residus després dels actes més destacats i multitudinaris.

Parlem d'actes com la desfilada, en tot el seu recorregut, la Crida infantil, la Crida de Carnestoltes, els tallers infantils o l'Enterrament de la Sardina així com també després de les actuacions musicals. El Grau ha de mantindre sempre la millor imatge per a ser eixe referent turístic, amb programació tot l'any que contribuïsca a desestacionalitzar l'oferta, tal com ens hem marcat des del govern municipal”, assenyala Giner.

Des de l'àrea de Serveis Públics també s'han revisat els quadres elèctrics enfront de la Tinença d'Alcaldia del Grau i del parc de la Panderola. En els pròxims dies es procedirà a la instal·lació de 10 wc’s químics, cinc dels quals són de persones amb discapacitat. I s'ha previst el reforç de retirada de residus amb set nous contenidors en el pàrquing del CEIP La Marina, enfront de la Sala Grau i al llarg del recorregut per on passarà la desfilada de carnestoltes dissabte que ve.

Horari especial del Tram

Per a aquesta nova edició del Carnestoltes s'activarà un servei especial cada 30 minuts de TRAM per als desplaçaments durant tot el cap de setmana. El divendres s'intensificarà la freqüència entre les 22.00 i les 3.00 hores i la nit del dissabte, fins a les 7.00 hores. A més, hi haurà un punt d'Atenció a Víctimes (PAVE).

La programació donarà principi aquest divendres 9 de febrer amb la recepció al Rei Carnestoltes en la Tinença d'Alcaldia del Grau, on se li farà lliurament de la vara de comandament amb un espectacle de llum i música. La Cridà infantil a càrrec de les escoles del Grau arrancarà a les 18.30 i portarà aparellat un espectacle dirigit al públic infantil, denominat El tren de l'alegria, de la companyia Drag Màgic Teatre. La festa continuarà amb el tradicional sopar de pà i porta a la Sala Grau.

Com a novetat enguany hi haurà un concurs de màscares i un concurs de mascotes, tots dos organitzats per l'Associació de Comerços del Grau en col·laboració amb l'Ajuntament.

Poden consultar la programació del Carnestoltes en la web municipal de turisme www.castellonturismo.com

​​​​​​​