01/04/2024

Castelló, 1 d'abril de 2024.- El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) i l'Ajuntament de Castelló continuen obrint vies de col·laboració per a potenciar l'emprenedoria i la innovació entre les petites empreses i startups de la ciutat. Amb eixe objectiu han programat una sèrie de desdejunis de treball perquè les empreses i persones interessades puguen compartir sinergies entre les empreses dels vivers de totes dues institucions que els ajuden a consolidar-se, créixer i generar noves oportunitats econòmiques i ocupació.

 

Conscient de la importància de fer costat a l'emprenedoria i fomentar el desenvolupament empresarial, l'Ajuntament de Castelló ha estat celebrant els seus esdeveniments mensuals de networking sota la marca caféCREA. Reconeixent la necessitat de col·laboració i cooperació amb els diversos agents de l'ecosistema emprenedor, el Centre Europeu d'Empreses i Innovació (CEEI) s'uneix a aquesta iniciativa per a portar-la a un nou nivell.
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, situa la innovació i el talent

emprenedor com “una aposta segura que ha de liderar Castelló. Posem la catifa roja als qui vulguen invertir en la capital de La Plana, als qui vulguen desenvolupar els seus projectes professionals ací. Continuarem treballant de la mà del CEEI Castelló perquè, al costat del viver d'empreses CIES, continuen impulsant-se espais que són incubadores de propostes que milloren la qualitat de vida dels ciutadans i milloren la productivitat de les empreses. És una aposta clara per l'ocupació de qualitat i les oportunitats de futur del teixit empresarial”.


Per part seua, Alexandra Badoiu, directora en funcions de CEEI Castelló, ha destacat que “estem encantats de col·laborar amb l'Ajuntament de Castelló per a promoure el networking i les sinergies entre els emprenedors de la nostra ciutat. En CEEI Castelló creiem fermament en la importància de crear espais en els quals les empreses puguen connectar-se, col·laborar i créixer. Organitzar mensualment aquests desdejunis de networking són importants no sols per a les empreses dels nostres vivers, sinó també per a totes les persones emprenedores que es vulguen sumar, perquè no sols els ajudem a conéixer-se, sinó a explorar possibles col·laboracions que els ajuden a créixer i millorar l'ecosistema empresarial de Castelló”.


Des del seu inici, les trobades Networking CaféCREA han sigut un catalitzador clau per a connectar a persones emprenedores, startups i empreses en la cerca d'oportunitats de col·laboració i creixement. Ara, amb la participació activa del CEEI Castelló, s'espera enfortir encara més aquesta xarxa empresarial i fomentar la innovació a la ciutat.


En cada desdejuni intervé una empresa del viver organitzador i estaran com a convidats els usuaris de tots dos vivers d'empreses, a més d'estar obert al públic extern que puga estar interessat. Aquests desdejunis inclouen una sessió d'una mitja hora de presentació de l'empresa convidada, a continuació, es presentaran breument els assistents a la sessió i, per a finalitzar, tindrà lloc un café networking per a estrényer col·laboracions i buscar sinergies entre les empreses i startups que assistisquen.


Aquests desdejunis mensuals, que se celebraran de manera alternada entre les instal·lacions del CIES (Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat de Castelló) i del CEEI (Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló), oferiran una plataforma perquè les empreses compartisquen les seues experiències, desafiaments i projectes innovadors. A més de les empreses allotjades en els vivers de totes dues institucions, es convida a la comunitat empresarial local a participar i contribuir a aquesta dinàmica.
El compromís de l'Ajuntament de Castelló amb el foment de l'emprenedoria es reflecteix en l'èxit continu dels Networkings CaféCREA i la seua contribució al desenvolupament econòmic de la ciutat.

La incorporació del CEEI a aquestes iniciatives promet impulsar encara més la innovació i el creixement empresarial a Castelló.


El primer esdeveniment d'aquesta nova col·laboració es durà a terme el 4 d'abril en les instal·lacions del CEEI Castelló, on l'empresa Eyesynth presentarà el seu innovador projecte. Amb una agenda mensual establida, aquests desdejunis de treball oferiran un espai constant per a l'intercanvi d'idees, la col·laboració i l'establiment de noves connexions en la comunitat empresarial de Castelló.


El calendari i ordre de la institució organitzadora és el següent: 4 d'abril (CEEI), 25 d'abril (CIES), 30 de maig (CEEI), 27 de juny (CIES), 18 de juliol (CEEI), 26 de setembre (CIES), 31 d'octubre (CEEI), 28 de novembre (CIES) i 26 de desembre (CEEI).

SOBRE EL CEEI DE CASTELLÓ
El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) és una associació sense ànim de lucre, amb 26 anys d'experiència, que persegueix difondre la cultura emprenedora i la innovació local. D'una banda, a través de l'assessorament a emprenedors per a la creació d'empreses, consolidació i creixement a través de la innovació. D'altra banda, assessoren empreses ja existents i els ajuden a potenciar la seua millora competitiva mitjançant la innovació i diversificació. Tot això amb la fi última de generar riquesa i ocupació en el teixit empresarial de Castelló.