19/10/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, al costat dels regidores d'Educació, María España; la tinenta alcalde del Grau, Ester Giner i el regidor d'Infraestructures, Sergio Toledo, han assistit este dimecres a la signatura de l'acta de replanteig que certifica l'inici de les obres, hui mateix, del nou col·legi Juan Sebastián Elcano del Grau. En aquest acte han sigut presents la directora del centre i representants de l'empresa adjudicatària que és BECSA.

Les obres, que formen part del programa Edificant de la Conselleria d'Educació, consisteixen en la demolició del centre, i la posterior construcció en el mateix solar on ara es troba. La construcció del centre educatiu costarà 5.418.179,52 euros i la previsió és que els treballs tinguen una duració de 15 mesos aproximadament.

"Estem molt satisfets per l'inici de les obres del nou col·legi, primer es durà a terme la demolició de l'actual edifici i després la nova construcció que gaudiran en uns mesos els seus 186 alumnes. Els nostres estudiants i en general la comunitat educativa, mereixen estar en les millors condicions i este govern continuarà apostant per millorar les infraestructures educatives de la ciutat”, ha destacat l'alcaldessa, Begoña Carrasco.

El nou centre, que integrarà l'icònic edifici del Rellotge, comptarà amb un únic edifici en forma de ‘L’, donant façana al carrer Trafalgar i al carrer Magallanes.

El cos que dona enfront del carrer Trafalgar conté l'aulari i la zona d'administració, mentre que en el qual dona al carrer Magallanes se situen el gimnàs, la cuina i el menjador.

“La construcció del nou col·legi, més modern i adaptat a les necessitats actuals, permetrà una regeneració d'esta zona del Grau, comptant amb un centre que, una vegada acabat, serà un referent tant en el districte marítim, com de tota la ciutat”, ha afegit l'alcaldessa.


Distribució de plantes
En la planta baixa es troba l'entrada principal lligada a la cantonada que forma l'encreuament dels carrers Trafalgar i Magallanes. Des d'esta entrada s'arriba a una zona de recepció on es troba la consergeria, i la zona d'administració i secretaria. Des d'este espai d'arribada es pot eixir al pati. En esta zona trobem l'ascensor i l'escala 1.

L'altre braç de la L conté la cuina, el menjador i la zona de gimnàs. En tot el seu llarg hi ha un porxo que permet accedir de forma coberta a estos espais des de la zona de recepció.

Planta Primera
En esta planta se situen tres aules de primària, una aula de suport, l'aula d'informàtica i l'aula d'educació especial. En l'extrem oest es troba la sala polivalent de primària i el seu magatzem, lligats a la zona de passos on es troba l'ascensor i l'escala 1 que puja des de la zona d'administració i consergeria en connexió amb l'entrada principal.


Els lavabos d'alumnes es troben en l'extrem este formant una unitat amb el quart de neteja. En este extrem es troba l'escala 2.


Planta segona
En esta planta se situen tres aules de primària, una aula de suport, l'aula taller de primària i la sala d'equips docents de primària. També trobem la biblioteca i la sala de professors.

Els lavabos d'alumnes es troben en l'extrem este formant una unitat amb el quart de neteja. En este extrem es troba l'escala 2. A més, es preveu dotar als espais docents de làmines per a la protecció solar i enfosquiment de les aules.

Accessos
L'accés principal i de primària es realitza pel carrer *Trafalgar. L'edifici es retira un poc per a per a generar una zona més ampla on poder esperar i no interferir amb la circulació per als vianants de la vorera, en esta zona hi ha un porxo que permet protegir de la pluja la porta i als usuaris del centre a la seua arribada.

Els alumnes d'infantil accediran pel carrer Juan Sebastián Elcano per una zona remarcada que dona accés al porxo de la zona d'infantil. Pel carrer Magallanes es disposa d'accés independent a la cuina, amb zona de càrrega i descàrrega, que facilite el funcionament d'este espai. Existeix un accés rodat a la zona de la pista esportiva del centre educatiu des del carrer Verge del Carmen per a accés dels vehicles de manteniment, directament sense passar per dins del centre